VIDEO Tysk dobbeltsejr i kvindernes skiskydning

Laura Dahlmeier kunne for anden dag i træk juble over sejren, da de kvindelige skiskytter sluttede fjerde world cup-afdeling med en fællesstart.

Efter triumfen i jagtstarten lørdag, var den 22-årige tysker endnu mere suveræn i dag. Hun skød skød tyve fejlfri skud og havde tid til at lade sig hylde på vej i mål på et fyldt stadion på hjemmebane i Ruhpolding i Sydtyskland. Dahlmeier 15 sekunder foran franskmanden Marie Dorin Habert, der allerede på første skydning måtte ud på en strafrunde, men som siden fik kæmpet sig fornemt tilbage.

Målfoto om tredjepladsen

Kampen om den sidste plads på podiet blev en ren gyser, da nordmanden Tiril Eckhoff og Anais Bescond kom i mål side om side. En grundig granskning af målfotoet sendte tredjepladsen til Norge, men det var helt utrolig tæt. Tjekken Gabriela Soukalova måtte lidt skuffende nøjes med en syvendeplads, men det var dog nok til at forsvare føringen i den samlede world cup.

Fourcade tilbage på vinderkurs

Hos mændene kom suveræne verdensetter, Martin Fourcade, først over målstregen. Dermed stoppede Fourcade en mindre sejrstørke, idet det var næsten en måned siden, at den sejrsvante franskmand sidst havde triumferet i et world cup-løb. Martin Fourcade kom ind til sidste skydning side om side med nordmanden Emil Hegle Svendsen, og mens Fourcade satte alle fem skud perfekt, så skød Svendsen tre forbi og røg ud af topstriden. Dermed var det en let sag for Martin Fourcade at løbe sejren hjem.

Som den eneste af de 30 startedende skød tjekken Ondrej Moravec fejlfrit på alle tyve skud, og det rakte til en andenplads. Tarjei Bø sørgede med en flot slutspurt for, at også Norge kom på sejrspodiet.

Sejren var Martin Fourcades world cup-triumf nummer 41 I karrieren, og franskmanden ligger nu mere end lunt i svinget til at hente den samlede titel for femte år i træk.

Næste afdeling af world cupen finder ligeledes sted i Ruhpolding og den begynder på onsdag – vi sender direkte på DR1.

FacebookTwitter