VIDEO Ung kunstskøjteløber drømmer allerede om næste Vinter-OL

19-årige Pernille Sørensen har netop genoptaget karrieren som kunstskøjteløber. I weekenden missede hun kvalifikationen til Vinter-OL.

Pernille Sørensen har været udråbt som dansk kunstskøjteløb allerede inden hun var teenager. Men de store forventninger tyngede stortalentet, som sidste år ikke længere havde overskud til at fortsætte med de mange ugentlige træninger. Hun indstillede karrieren.

- Jeg glædede mig ikke til at komme til træning. Der var ikke den dér ’jeg skal bare kæmpe’ og alle de der ting, der var før i tiden, siger Pernille Sørensen.

Men et år efter sin tidlige pension genoptog hun karrieren med håbet om at kvalificere sig til Vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang.

Weekendens kvalifikation i tyske Obersdorf gik dog ikke som håbet, og den 19-årige kunstskøjteløber må nøjes med at se Vinter-OL hjemmefra.

- Jeg var frygtelig ked af det. Jeg havde trænet så hårdt i alle ugerne op til, og så fik jeg ikke vist det, jeg rent faktisk kunne.

100 procent kommet for at blive

Lysten til at skøjte er dog vendt tilbage i stor stil, og hun har allerede sine næste store mål skrevet ind i kalenderen: EM i januar i Moskva:

- Lige nu er det at få mine EM-point, så jeg kan komme til europamesterskaberne. Og lykkes det – hvilket jeg satser meget på – så bliver det næste VM, siger den unge kunstskøjteløber.

Drømmen om at komme til Vinter-OL kan hun heller ikke slippe. Og denne gang skal man ikke forvente, at hun har brug for en pause inden da.

- Jeg er 100 procent kommet for at blive indtil OL.

Pernille Sørensens bedste resultat som senior kom, kort før hun besluttede at indstille karrieren, da hun blev nummer 34 ved EM.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk