VIDEO Vild med VM – dansepar vinder tre medaljer på 30 dage: Flipping awesome

Først tog vandt danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson en VM-medalje for amatører. Siden vandt de to for professionelle. Det hele på 30 dage.

Danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson har haft en helt vild måned. De sidste 30 dage har de ikke bare været verden rundt, men også vundet tre medaljer ved tre forskellige verdensmesterskaber.

- Det er flipping awesome, siger Bjørn Bitsch om den seneste medalje i samlingen.

En medalje, som parret vandt i 10-dance – som er de fem latindanse (samba, cha cha cha, rumba, paso doble og jive) og de fem standarddanse (vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep) - i weekenden ved VM for professionelle i Marseille.

Det er ellers ikke mere end en måned siden, at parret var at finde i amatørernes rækker, hvor de også var ganske suveræne. I Kina vandt de som de første danskere nogensinde guld i disciplinen showdance standard.

Efter verdensmesterskaberne for amatører meldte parret ud, at de fremover ville danse som professionelle. Og overgangen har tilsyneladende været helt problemfri, for siden er det altså ikke bare blevet til én men hele to VM-medaljer blandt de professionelle – den seneste kom altså i weekenden, og før den vandt parret bronze i standarddans.

Længste mesterskabspause nogensinde

De flotte resultater er ikke kommet af sig selv, men har naturligvis krævet hård træning. Og netop træningen dedikerede parret mere tid end nogensinde før, da de tidligere på året besluttede at holde tre måneders mesterskabsfri for at være helt klar til de mange verdensmesterskaber i september og oktober.

- Det er den længste pause, vi har holdt nogensinde i 15 år. Det var for at sørge for, at vi var 110 procent forberedt på det næste kapitel, siger Bjørn Bitsch og bliver suppleret af Ashli Williamson.

- Vi er gået all in. Det var vigtigt for os at vise, at vi kunne blive de bedste, hvis bare man bliver ved med at træne.

Men selvom tre VM-medaljer på en måned naturligvis lyder af mange, så kan det faktisk blive til endnu mere metal, hvis parret vælger at stille op til VM i showdance for professionelle i december.

Den ene halvdel af parret er klar på endnu en tur i VM-manegen, mens den anden tilsyneladende endnu ikke er helt afklaret:

- Den 9. december er der VM i showdance for professionelle. Det synes jeg, kunne være lidt sjovt. Det synes Ashli også snart, siger Bjørn Bitsch.

Bitsch og Williamson har i deres karriere vundet fem guldmedaljer i VM i 10-dans for amatører, plus en enkelt for professionelle og er det mest vindende danske par nogensinde.