Vigtig Astralis-sejr gør dem til favoritter i Frankrig

I weekenden sender DR3 Counter-Strike fra Frankrig, hvor danske Astralis deltager. Og de har faktisk en god chance.

Det danske counter strike-hold Astralis har vist gode takter og er en af topkandidaterne til at vinde den store turnering i Marseilles i Frankrig. Arkivfoto (Foto: MB Media © 2018 MB Media)

Verdens bedste Counter-Strike spillere er netop nu samlet i Marseille i Frankrig.

Turneringen DreamHack Masters, med en samlet præmiesum på $250.000, blev nemlig skudt i gang onsdag. Turneringen kører til søndag, hvor vinderen bliver fundet.

Med i favoritfeltet er danske Astralis, der har vist imponerende form på det seneste. Sent torsdag aften spillede danskerne sig nemlig i kvartfinalen lørdag som et af fire første hold, mens de otte resterende hold i turneringen skal ud i fire vind eller forsvind-kampe fredag.

Favoritter i Frankrig

Det giver det danske hold en fridag i den franske forårssol fredag - nu som ret klare favoritter til at gå hele vejen ifølge flere eksperter.

Efter en turbulent tid, hvor Astralis mistede Markus ’Kjaerbye’ Kjærbye til de danske konkurrenter fra North, ligner det, at de nu har fundet melodien igen. Ind på holdet kom i stedet Emil ’Magisk’ Reif, der tidligere har spillet for North.

Pilen peger på Astralis

For at Astralis skal ende øverst på podiet i Marseille skal tingene dog gå op i en højere enhed, lyder det fra DR3’s ekspert i studiet, Niels ’rizc’ Topp.

Turneringen er nemlig spækket med velkendte hold fra verdensranglistens top ti, og derfor kan drengene fra Astralis ikke tillade sig at have en off-day.

- Som jeg ser det, så er det her turneringen, hvor Astralis skal nå til finalen. De har haft nok tid med Emil ’Magisk’ Reif til at vise, hvor pilen peger hen – og heldigvis har det set rigtig godt ud på det seneste. De har alle forudsætninger for at kunne præstere på topniveau i Marseille, så for mig at se er det kun, hvis de spænder ben for sig selv, at de ikke kommer i finalen, lyder det fra Niels ’rizc’ Topp.

Ændringer hos konkurrenter

En af de væsentligste årsager til, at Astralis er med i favoritfeltet, er ifølge Niels ’rizc’ Topp, at stort set alle andre hold, der kan kæmpe med om titlen, har skiftet ud på holdet op til turneringen.

Udskiftninger er normale i Counter-Strike, men der er altid en indkøringsperiode, hvor nye systemer og roller skal prøves af, og det kan altså komme Astralis til gode.

Der er dog især to andre hold, som kan stjæle spotlightet fra danskerne, og et af dem har en dansk kaptajn.

- FaZe Clan, med danske Finn ’Karrigan’ Andersen, vil altid være en af favoritterne, uanset, hvad de deltager i. De er det dygtigste hold –individuelt – i verden, og selv når de har en dårlig turnering, som kommer de minimum i semifinalen, fordi de har så meget kvalitet hos hver enkelt spiller. De har dog også fået en ny mand ind på holdet, så det bliver spændende at se, hvad det betyder, lyder det fra Niels ’rizc’ Topp, der også peger på Mousesports som et hold, der kan blive en giftig outsider.

- Mousesports har et niveau lige nu, hvor de kan slå alle hold i verden, når de rammer dagen. De har spillere, som Miika ’suNny’ Kemppi, der svinger meget, men som kan have et sindssygt højt niveau på dagen. De har været stærke til de seneste LAN-turneringer, og så har de, modsat alle andre hold, ikke skiftet spillere ud op til turneringen, lyder det fra Niels ’rizc’ Topp.

Du kan følge DreamHack Masters fra Marseille lørdag og søndag, hvor DR3 sender kvartfinaler med Astralis lørdag fra kl. 09.50 samt semifinaler og finale søndag fra 10.50.

Facebook
Twitter