VM-finalen er målet for dansker med fart i løbeskoene

Ole Hesselbjerg åbnede sæsonen med personlig rekord og har skruet op for ambitionerne frem mod VM i London.

Ole Hesselbjerg drømmer stort frem mod VM i London. (Foto: Dansk Atletik Forbund © Dansk Atletik Forbund)

Forhindringsløberen Ole Hesselbjerg fik omtrent så god en start på sine VM-forberedelser, som han kunne have drømt om.

I Los Angeles satte han personlig rekord i sæsonens første løb med tiden 8 minutter 27 sekunder og 89 hundrededele.

- Det er altid spændende, hvordan kroppen reagerer på det første løb og den hårde konkurrence, men det lykkedes heldigvis, så det var lækkert.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Personlig rekord er personlig rekord, og hovedmålet var egentlig bare at komme under 8.30 og forberede mig godt til VM, siger han om sin indsats, der også bragte ham under VM-kravet.

Sommerens VM i atletik, der afholdes i London til august, er det helt store mål for danskeren, der for alvor trådte ind på den store scene ved sidste års OL.

Højdetræning gav bonus

I Rio måtte han rejse hjem efter sit indledende heat, men nu håber han at tage skridtet videre ved VM i London, som allerede rumsterer i hovedet på ham.

- Selvfølgelig har jeg gjort mig tanker, det er svært at lade være. Jeg vil vildt gerne i finalen. Det er et højt mål, men jeg tror, at det er muligt.

Løbet i Los Angeles var kulminationen på mere end fire ugers hård højdetræning i Flagstaff i Arizona, og de mange træninger med resten af den nordiske elite i 2,1 kilometers højde gav bonus, da startskuddet lød.

- Som de andre gange, jeg er kommet ned fra højden, så synes jeg, at jeg var lidt tung i kroppen på de første to omgange, hvor der også blev lagt hårdt ud. Men midt i løbet fandt jeg ind i en god rytme, og så havde jeg rigtig mange kræfter til sidst.

Ole Hesselbjerg vil bruge de næste måneder på hård træning, og han håber at komme på endnu en højdetræningslejr, før det går løs ved VM.