VM-guld var Årets Sejlsportspræstation: - Større end OL

49erFX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen kan for andet år i træk glæde sig over prisen som årets bedste sejlsportspræstation.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen i aktion under legene i Rio. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

2017-sæsonen er nok en sæson som Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen aldrig glemmer.

For her lykkedes det nemlig den danske 49erFX’er at vinde VM-guld i september – en kæmpe præstation, der samtidig var dansk sejlsports første VM-guld nogensinde i 49er-klassen.

Og derfor er det nok ikke overraskende, at duoen for andet år i træk bliver tildelt prisen som årets bedste sejlsportspræstation.

- Det var et VM-stævne, hvor vi følte os selvsikre. Vi var klar, og der var ikke noget, der kunne ramme os. Jeg tror, både Jena og jeg havde stort gavn af den lange pause, vi tog efter OL. Så da vi endelig startede op, var vi sultne og fokuserede, fortæller Katja Salskov-Iversen i en pressemeddelelse.

49erFX-sejlerne imponerede også i 2016, hvor de sikrede sig EM-guld og OL-bronze ved legene i Rio. Men Katja Salskov-Iversen

understreger, at VM-triumfen er større end OL-medaljen.

- VM-guldet er uden tvivl vores største resultat. Det er større end OL, fordi alle de bedste er med ved VM - og ikke kun én båd fra

hver nation som ved OL. At vi oveni vinder guldet foran præcis de samme to besætninger, som sluttede foran os ved OL, understreger bare, at VM er kæmpestort for os, siger hun.

Facebook
Twitter