VM-resultat fylder Faarup med motivation: Jeg skal bare have mere tid for at nå toppen

Skiløberen Christoffer Faarup havde sit bedste VM i karrieren, og det skal udnyttes til næste sæson.

Christoffer Faarup da han kommer over målstregen ved VM i styrtløb. (Foto: Francois xavier Marit © Scanpix)

Langsomt år for år og løb for løb æder Danmarks hurtigste på ski, Christoffer Faarup, sig ind på verdens bedste. Det klareste billede på dette kom ved weekendens VM i svenske Åre.

Den 26-årige dansker fløj ned ad pisterne, hvilket var nok til en 26. plads i Super G og en 22. plads i styrtløb. Begge er uden for det planlagte mål, som var top 20, men det er alligevel en meget glad Faarup, der ser tilbage på konkurrencerne.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med mit VM. Jeg ved godt, at jeg meldte hårdt ud, at jeg gerne ville slutte i en top 20, og jeg synes også selv, at det var et højt mål. Men jeg føler også, at jeg viste, at det ikke var urealistisk, når jeg kun er fire hundrededele fra at opnå det mål, siger Christoffer Faarup:

- Jeg kørte vanvittig godt til styrtløbet, jeg kørte godt til Super G. Så jeg er generelt set virkelig godt tilfreds.

Hvis man ikke bare ser på placeringerne ved de forgange VM, men også ser på tiderne, så bider Faarup af afstanden op til VM-vinderne. Ved styrtløbskonkurrencen i år var han halvandet sekund fra vinderen og kun lidt over et halvt sekund fra top ti.

- Jeg kan mærke, at jeg hele tiden bliver bedre, og jeg kan se, at jeg kommer tættere på de store navne. Hvis man sammenligner med tiderne fra VM i St. Moritz (2017) og VM i Beaver Creek (2015), så spiser jeg hele tiden et halvt til et helt sekund af de bedste, siger Christoffer Faarup.

- Det er den udvikling, som giver motivation til at fortsætte med at angribe og satse. Man kan se, at man bliver bedre og kommer tættere på verdens bedste. Det eneste, jeg skal bruge for at nå toppen, er mere tid i sporten, siger han.

Christoffer Faarup i konkurrence til VM i Sverige. (Foto: Denis Balibouse © Scanpix)

Det var planen, at han også skulle deltage i den kombinerede disciplin i går, og det gjorde han egentlig også, men han fuldførte bare ikke. Han vågnede nemlig op med en begyndende halsbetændelse og kunne hurtigt mærke i styrtløbet, at han manglede energi.

Derfor er VM slut for Faarup. Næste meget vigtige punkt i kalenderen for ham er en World Cup-afdeling i Kvitfjell i Norge. Stedet hvor han bruger det meste af sin tid på træning, så han tror på et godt resultat der.

- Alpint er en sport, hvor der er enorm kort afstand fra fiasko til succes, og specielt også den anden vej rundt. Så sådan en præstation i disse to løb her giver motivation nok til virkelig at give den gas hele sommeren og så gå ind i en ny sæson, siger Christoffer Faarup:

- Jeg har ikke brug for særlig mange af disse løb med gode præstationer for at have blod på tanden til at angribe en sæson mere.

Den dårlige nyhed fra VM

En af Christoffer Faarups gode venner og træningskammerater havde en mareridtsdag til VM i kombinationskonkurrencen i går. Chileneren Henrik von Appen mistede kontrollen i styrtløbet, og det endte med et grimt styrt, hvor man efterfølgende kunne høre, at han var i store smerter.

Faarup var selvfølgelig bekymret på sin vens vegne, men den umiddelbare melding kunne have været langt værre.

- Min far var med ham på klinikken, og jeg ved bare, at han er okay i hovedet og ryggen, men han har smerter i knæet. Status på knæet er dog stadig uklart. Så længe hovedet er okay, så er det ikke helt galt, fordi hovedet er trods alt svært at reparere, siger Christoffer Faarup.

Facebook
Twitter