Volvo Ocean Race-sejler formodes død

Løbsledelsen har opgivet at finde britiske John Fisher i live. Han faldt over bord mandag midt i Stillehavet.

John Fisher, 47 år, formodes nu død. (Foto: Jeremie Lecaudey/Volvo Ocean Rac © Jeremie Lecaudey/Volvo Ocean Race)

Den verdensomspændende sejlads, Volvo Ocean Race, er blevet ramt af en frygtelig tragedie. Et britisk besætningsmedlem hos Team Sun Hung Kai/Scallywag faldt mandag overbord, og nu meddeler løbsledelsen, at den 47-årige John Fisher formodes død.

Ulykken skete 1400 kilometer vest for Sydamerika midt i Stillehavet, hvor voldsomme vindstyrker skabte svære forhold på søen. Fisher faldt overbord, og de øvrige besætningsmedlemmer søgte efter ham i flere timer. Udmattede og chokerede er besætningen på Scallywag-båden nu sejlet mod nærmeste kyst.

- Grundet den lave vandtemperatur og de ekstreme forhold til havs, sammen med den tid der er gået, siden han faldt over bord, må vi nu antage, at John er forsvundet til havs, siger præsidenten for Volvo Ocean Race, Richard Brisius, i en pressemeddelelse.

Løbsledelsen tilføjer, at der ikke har været nogle alternative redningsmuligheder, da det nærmeste skib ligger mere end et døgn væk, mens de øvrige både i Volvo Ocean Race ville skulle sejle 200 sømil mod vinden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk