Vonn vinder World Cup i styrtløb for ottende gang

Lindsey Vonns andenplads i La Thuile gør, at hun ikke længere kan indhentes i den samlede stilling ved World Cup i styrtløb.

Lindsey Vonns andenplads i La Thuile er nok til at sikre hende den samlede World Cup-sejr i styrtløb. (Foto: Olivier Morin © Scanpix)

Lindsey Vonn er fortsat dronningen af fartdisciplinerne i alpin skisport.

Den 31-årige amerikaner sikrede sig lørdag World Cup-titlen i styrtløb for ottende gang i karrieren, da hun i det italienske skiområde La Thuile blev nummer to i sæsonens næstsidste styrtløb.

- Det er min ottende styrtløbstitel. Jeg er meget stolt, lyder den umiddelbare reaktion fra Vonn, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Forspringet ned til Larisa Yurkiw og Cornelia Hütter er nu så stort, at Vonn ikke kan indhentes i sæsonens sidste styrtløb 16. marts i St. Moritz.

Napper førstepladsen

Vonn kan også gøre sig håb om at vinde den samlede World Cup for femte gang i karrieren. Med de point, hun får for andenpladsen i La Thuile, rykker hun igen op på førstepladsen foran Lara Gut.

Lørdag måtte amerikaneren dog finde sig i at stå lidt i skyggen af den italienske overraskelse Nadia Fanchini, som til hjemmepublikums store begejstring vandt sit første løb i mere end syv år.

Hun var 0,14 sekund hurtigere end Vonn og 0,72 sekund bedre end landsmanden Daniela Merighetti, der blev nummer tre.

Fanchinis hidtil eneste sejr kom i Lake Louise i december 2008, hvor hun vandt i super-G.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve