Wada og Interpol går sammen i kampen mod doping

Et samarbejde mellem Wada og Interpol skal bremse udbredningen af dopingpræparater på tværs af landegrænser.

WADA og Interpol har sammen søsat projektet 'Energia'. (Foto: © Christinne Muschi / Reuters © Scanpix)

Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) og Interpol har slået pjalterne sammen i kampen mod udbredelsen af doping via kriminelle netværk.

Et samarbejde med navnet Project Energia er blevet søsat, og med midler fra Wada vil de to parter nu sammen forsøge at bekæmpe dopingpræparaters bevægelse over landegrænser.

- Energia-projektet er et afgørende tiltag i den globale kamp mod doping, siger Olivier Niggli, generaldirektør i Wada, ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Ved at slå os sammen kan Wada og Interpol bedre dele viden om handelsmetoderne og om dem, som fremstiller og distribuerer farlige stoffer til atleter, som søger en fordel.

Udbredning skal stoppes

Formålet med samarbejdet er at fokusere på stoffer, som udelukkende bruges til at fremme præstationer. Det er eksempelvis anabolske steroider, væksthormon og epo.

Målet er, at man får stoppet udbredningen af dopingpræparater, inden de når frem til atleternes hænder.

Den seneste store dopingskandale kom i 2015, hvor en Wada-rapport afslørede omfattende og statsstøttet dopingsnyd i Rusland, hvilket betød, at alle landets atletikudøvere på nær en enkelt blev udelukket fra OL i Rio.

Også mange andre russiske atleter blev nægtet deltagelse ved OL.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter