Wauw! Dansk dansepar slår 43 år gammel verdensrekord

Ashli Williamson og Bjørn Bitsch vandt søndag VM-sølv i standard showdance for professionelle.

Ashli Williamson og Bjørn Bitsch har slået en 43 år gammel verdensrekord. (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Det har været et helt fantastisk år for det danske dansepar Ashli Williamson og Bjørn Bitsch. Parret er nærmest gået fra medalje til medalje, og søndag skaffede de to sig endnu engang et stykke VM-metal ved et dansestævne i Wien.

Ved VM i standard showdance for professionelle præsterede Williamson og Bitsch så godt, at de blev belønnet med sølvmedaljerne. Det gjorde de med samme show, som tidligere på året sikrede dem VM-guld i standard showdance for amatører.

2017 har for Williamson og Bitsch også budt på VM-bronze i standard for professionelle samt VM-guld i 10-dans for professionelle, og det betyder faktisk, at de to dansere har sat en flot rekord.

Det er nemlig første gang, et par vinder fire VM-medaljer indenfor samme kalenderår. Tidligere lød rekorden på tre VM-medaljer, og den blev sat helt tilbage i 1974.

-Det er jo helt fantastisk. Sidste gang nogle havde tre VM-medaljer på et år, var det, udover os før i går, i 1974. Vi er ovenud glade for det. Fantastisk at kunne skrive sig selv i historiebøgerne, siger Bjørn Bitsch til DR.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk