World Cup-gyser: Finaledag kan vende OL-billedet

Der er ny udvikling i kampen om en plads ved OL for 49erFX-klassen for de danske sejlere.

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen kan meget vel blive overhalet i kampen om en OL-billet. (Foto: Mick Anderson © Scanpix)

Lørdag er det sidstedagen ved World Cup i Miami. Tre danske sejlbåde er med ved sidstedagens Medal Race, hvor medaljerne og vigtige OL-point skal uddeles.

Set ud fra et OL-perspektiv kan det blive lidt af en gyser i kampen om en plads til OL for de to 49erFX-både, hvor Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen efter et stabil sejlads i Miami meget vel kan vippe Ida Marie Baad og Marie Thusgaard af pinden i kampen om en båd i Rio til sommer, når der sejles sent lørdag dansk tid.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger på en samlet tredjeplads før Medal Race, hvor sølvet er inden for rækkevidde, men guldet kan ikke nås. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger på en samlet niendeplads ved World Cup i Miami, og det lidt skuffende resultat ser nu ud til at koste dem føringen i kampen om OL-billetten.

Den sidste danske båd i 49erFX-klassen med Maiken og Anne-Julie Foght Schlütt slutter stævnet på en 14. plads, og de skal dermed ikke deltage ved Medal Race lørdag. De tre både mangler stadig VM i Clearwater fra 9.-14. februar, hvo der ligeledes kæmpes om point i OL-kvalifikationen.

Dansk sejler i guldkamp

Endnu en gyser kommer til at udspille sig i Finn-jollen, hvor danske Jonas Høgh-Christensen er i direkte duel om World Cup-guldet med brasilianeren Jorge Zarif, der inden Medal Race fører med to point.

En duel som Jonas Høgh-Christensen ser frem til, men han frygter også, at konkurrenterne kan komme bagfra.

- Alt er på spil. Det handler om, hvem der slår hvem mellem Jorge og mig, men med forfølgerne tæt på er matchrace udelukket. Jeg glæder mig, skriver Jonas Høgh Christensen på Sejlerlandsholdets Facebook-side.

Verdensmester slået af landsholdskollega

Anne-Marie Rindom har ikke haft sit bedste World Cup-stævne.

Overraskende er hun blevet overhalet af landsholdskollegaen Sarah Gunni, der før sidstedagen indtager en flot tredjepladsen, mens Anne-Marie Rindom ligger nummer syv, hvor podiepladserne ikke er inden for rækkevidde.

Ved VM i Oman tilbage i november 2015 blev Anne-Marie Rindom nummer et, mens Sarah Gunni blev nummer 26.

World Cup-stævnet i Miami slutter sent lørdag dansk tid.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve