OL-guld indfriede Anne-Marie Rindoms ultimative mål. Nu ved hun ikke, hvad hun skal drømme om

Sejleren Anne-Marie Rindom ved endnu ikke, om hun stiller op til sit fjerde OL i Paris 2024.

Det har været en mental udfordring for Anne-Marie Rindom at sætte sig selv nye mål efter OL-guldet kom i hus. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)

Hvor går du hen, når du har opnået dit ultimative mål?

Anne-Marie Rindom er i tvivl.

I sommer realiserede hun sin ultimative drøm. At vinde OL-guld. Hun hang ud over rælingen på sin jolle, mens følelserne skvulpede om kap med de japanske bølger i Tokyo.

- Jamen altså for helvede, det har jeg drømt om, lige siden jeg blev født. Ej, fuck det er så fedt. Undskyld jeg bander, jublede Rindom.

Guldsejladset i Japan er en af de største, danske sportspræstationer i 2021. Derfor er den 30-årige østjyde nomineret til Årets Sportsnavn ved aftenens prisuddeling 'Sport 2021'.

Men måske er Rindom færdig som olympisk sejler. Hun ved endnu ikke, om hun stiller op til OL i Paris i 2024.

- Guldmedaljen ændrede mit liv. Det, som har ændret sig mest, er det mentale, siger Anne-Marie Rindom.

- At stå øverst på skamlen til OL har altid været en kæmpe, kæmpe drøm. Det lykkes efter 12 års hårdt arbejde, og så bliver det lidt sådan, hvad så nu? Nu skal der nye mål til.

Men hvad de skal være, står endnu uklart.

  • - Jeg har aldrig set ham så glad. Det var helt sindsygt, og det betød meget, siger Anne-Marie Rindom om sin polske træner Piotr Wojewski, som hun har arbejdet sammen med siden 2012. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
  • Enoshima Yacht Harbour i Tokyo den 1. august. Anne-Marie Rindom jubler efter at have fået at vide, at hun har sikret guldmedaljen. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
  • Sølvmedaljen gik til svenske Josefin Olsson (t.h.). Til højre ligger Line Flem Høst fra Norge. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
  • Josefin Olsson, Anne-Marie Rindom og bronzevinder Marit Bouwmeester fra Holland på podiet. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
  • Josefin Olsson, Anne-Marie Rindom og bronzevinder Marit Bouwmeester fra Holland på podiet. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
1 / 5

Mere olympisk sejlsport? Pas

Ud over OL-guldet i 2021, er det også blevet til bronze ved legene i 2016, VM-guld i 2019 og EM-sølv i 2020. Hun har med andre ord prøvet det meste til søs. I øjeblikket har hun derfor ikke en klargjort plan for, hvad hun nu skal stile efter.

Anne-Marie Rindom er på ingen måde tæt på et karrierestop. Hun har blot tilladt sig selv at holde et par måneders tænkepause efter sin fjerdeplads ved VM i december. Hun skal mærke efter.

For hun kan godt lide følelsen af at have et mål at gå efter. At arbejde hårdt for at opnå resultater. At have en fast rutine i hverdagen, fordi drømmen kræver et skarpt fokus. Hun savner også kollegerne fra sejlsportsmiljøet.

Men trænger hun til at vende tilbage til olympisk sejlsport? Pas.

- Jeg har ikke besluttet mig. Der også er nogle andre dygtige, unge piger, som prøver på at komme med til OL næste gang. Og det er jo ikke givet, at jeg kvalificerer mig til Paris, fordi jeg vandt guld i Tokyo, siger Anne-Marie Rindom.

Anne-Marie Rindom sejler Laser Radial, hvis hun stiller op i Paris i 2024. Men hun vil gerne prøve sig af i andre bådtyper, som da hun deltog i holdkonkurrencen SailGP, sejlsportens Formel 1. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

For selvom de ovenståede argumenter vejer til fordel for et 'comeback', har tænkepausen også give luft til at være nysgerrig på andre aktiviteter.

- I elitesport er du meget fokuseret på én ting, så der er ikke tid til så meget andet, forklarer Anne-Marie Rindom.

Hun vil gerne på nogle flere skiferier, studere på universitet og prøve sig af i andre bådtyper. Det prøvede hun blandt andet i efteråret 2021, da hun var en del af SailGP-holdet, som hidtil kun havde haft mandlige sejlere i den store og lynhurtige katamaran F50-båd.

- Det kunne for eksempel også være at foile, hvor man nærmest flyver ovenpå vandet. Det er det nyeste inden for sejlsporten, og det kunne jeg godt tænke mig at blive bedre til. Det har der ikke været tid til før nu, og det er virkeligt dejligt.

Du kan se aftenens ’Sport 2021’ fra klokken 21.30 til 23.00 på DR1 og DRTV. Her afsløres modtagerne af en lang række af sportens store priser.