OL-guldvinder fortvivlet over frikendt træner i voldssag: 'Hvad manglede der? Min død måske?'

Judokæmperens træner nægter dog at have slået hende.

Margaux Pinot har tænkt sig at appellere dommen. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Ritzau Scanpix)

Margaux Pinots ene øje er indrammet af et stort, blåt mærke. Det andet er næsten skjult af et hævet øjenbryn. Næsen er hævet til dobbelt størrelse.

Den 27-årige OL-guldvinder i judo er stærkt forslået på billedet, som hun har delt på sin Twitter-profil.

'Judo reddede mig', skriver Margaux Pinot i opslaget, hvor hun samtidigt beskylder sin kæreste og træner, Alain Schmitt, for at have overfaldet og banket hende i franskmandens hjem i løbet af weekenden.

Judo-træneren blev anholdt, men blev frikendt i begyndelsen af ugen. Ifølge dommeren manglede der tilstrækkeligt med beviser til en dom. Det skriver BBC.

- En retssag er ikke til for at sige, hvem der taler sandt, og hvem der lyver, siger dommeren ifølge BBC.

Alain Schmitt erkender, at der opstod et slagsmål, som efterlod dem begge med blå mærker, men han nægter at have slået Margaux Pinot.

- Det er 100 procent forkert. Jeg har aldrig slået en kvinde i mit liv. Det er noget sludder, siger Alain Schmitt ifølge BBC.

Efter Alain Schmitts eget udsagn har han aldrig slået en kvinde i sit liv. (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Ritzau Scanpix)

Han skulle have været israelsk landstræner i judo, men forbundet har valgt at droppe samarbejdet efter retssagen.

Ifølge Alain Schmitt havde han fået en drink, før han besøgte Magaux Pinot, hvor han ville printe nogle dokumenter, inden han rejste til Israel. Her begyndte parret at skændes, og under slagsmålet, som Alain Schmitt mener, OL-guldvinderen startede, ramte de både vægge, radiatoren og en dør.

Kort tid efter kendelsen delte Margaux Pinot sit billede og skrev følgende.

- Hvad manglede der? Min død måske?

- Jeg blev svinet til, slået. Mit hoved blev slået i jorden flere gange. Og til sidst blev jeg kvalt, skriver Margaux Pinot.

Judokæmperen fortæller, at hun troede, hun ville dø, men at det lykkedes hende at flygte ind til naboen, som fik tilkaldt politiet. Hun slap med et forslået ansigt på grund af sin kampsport, men Margaux Pinot skriver, at hun føler med de kvinder, der ikke kan sige det samme.

Alain Schmitts forsvarsadvokat Malik Behloul, mener dog, at Margaux Pinots forklaring er usand.

- Med Mr Schmitts styrke kunne han have gjort langt større skade end det der, siger Behloul.

Har tænkt sig at appellere dommen

OL-guldvinderen i blandede hold har tænkt sig at appellere dommen, og hun kræver også en fængselsdom på et år til Alain Schmitt.

Hvad udfaldet af en sådan appel bliver, er svært at spå om, forklarer Trine Baumbach. Hun er professor i jura på Københavns Universitet med speciale i strafferet.

- Sager, hvor den ene siger noget, og den anden siger noget andet, vil altid være svære. Sådan en slags sager beror på, vis forklaring er mest sandsynlig og troværdig, og om det så er nok til at dømme den anden part.

- Det kan sagtens være, at domstolene ikke anser hendes forklaring som utroværdig, men at beviskravet stadig ikke er opfyldt til, at der skal fældes dom, siger Trine Baumbach.

Netop at de begge kommer fra judo-miljøet, gør heller ikke sagen mindre besværgerlig.

- Normalt efterlader vold jo mærker, men når vi taler om nogen, som dyrker kampsport, kan det være svært at vide, hvor eventuelle blå mærker kommer fra - altså om det stammer fra et overfald eller træning, siger jura-professoren.

Margaux Pinot (i den hvide dragt) kæmpede under sommerens OL for det franske landshold i judo. (Foto: Kiyoshi Ota © Ritzau Scanpix)

Det franske judomiljø er dog på Margaux Pinots side. Judokæmperen Clarisse Agbegnenou er chokeret over kendelsen, skriver hun på Twitter.

- Jeg har ikke ord, der kan beskrive, hvad der sker inde i mit hoved og krop ovenpå det, som min holdkammerat Margaux Pinot har være udsat for, skriver Clarisse Agbegnenou.

Præsidenten for det franske judoforbund er også uforstående i sagens udfald.

- Jeg kan ikke se, hvad der mangler af beviser, siger han ifølge The Independent.

FacebookTwitter