OL-håb hædret med Årets Sejlsportspræstation

Med EM-guld og VM-sølv leverede 49erFX-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Årets Sejlsportspræsteation i 2014.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sejlede sig frem til andenpladsen i 49'er FX ved et stævne på Mallorca. (Foto: Flemming Ø. Pedersen © Dansk Sejlunion)

Sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgarrd kan være et godt bud på en dansk medalje ved OL i Rio. De vandt både EM-guld og VM-sølv i 49erFX-klassen, og så blev de kåret som Årets Fund i dansk idræt.

Og nu kan de to unge sejlere smykke sig med endnu en titel, da de fredag aften blev hædret med Årets Sejlsportspræstation i Danmark.

Andet år i træk

De to sejlere vandt også prisen sidste år. Det er kun sket én gang tidligere, at den samme besætning har vundet prisen to år i træk.

- Ida og Maries topresultater gennem to år viser, at de formår at præstere, når det virkelig gælder. Dét er en af de bedste egenskaber at have som eliteudøver. Oveni har de viljen til at træne hårdt og målrettet, ligesom de er gode til at fokusere positivt og lægge dårlige oplevelser bag sig, siger sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, om de to landsholdssejlere.

- Deres resultater skal ses i lyset af, at de blot er 21 og 22 år. De har stadig meget at lære. Kan de fastholde deres energi og vilje, så kan vi godt tillade os at have store forventninger til deres præstationer mange år frem.