OL-opbakning til Grønland og Færøerne

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) vil lægge pres på Den Internationale Olympiske Komité, så Grønland og Færøerne kan deltage som selvstændige nationer.

Det skal ikke være lettere at kvalificere sig til De Olympiske Lege for grønlandske og færøske sportsfolk, som stiller op for Danmark. Til gengæld skal landene i det danske rigsfællesskab deltage under eget flag som selvstændige nationer.

Det mener kulturminister Brian Mikkelsen (K), som nu vil lægge pres på Den Internationale Olympiske Komité for at anerkende de to lande.

Det står klart efter et møde mandag mellem kulturministeren og den grønlandske medlem af folketinget og tidligere landsstyreformand, Lars Emil Johansen(Siumut).

- Vi støtter alle bestræbelser på, at Grønland og Færøerne deltager selvstændigt i IOC-regi. Det er vigtigt, at de to landes bedste sportsudøvere kan deltage ved OL og andre store sportsbegivenheder, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Lars Emil Johansen tur til kulturministeriet kom i kølvandet på sagen om den grønlandske langrendsløber, Martin Møller, der kvalificerede sig til vinter-OL i Torino efter de internationale krav, men ikke de mere strikse danske.

Lars Emil Johansen ønskede, at Grønland selv kunne stille udtagelseskrav for landets atleter, selv om de stillede op under dansk flag, men her skal den tidligere landsstyreformand ikke forvente opbakning fra ministeren.

Til gengæld håber Brian Mikkelsen, at Grønland og Færøerne snart kan stille op under eget flag i olympisk sammenhæng.

Facebook
Twitter