47 danske atleter får 12 millioner i ekstra støtte frem mod OL

47 af Danmarks bedste atleter kommer frem mod OL i Tokyo til at modtage en månedlig økonomisk støtte.

OL-sølvvinderSara Slott Petersen er en af de udvalgte atleter. / AFP PHOTO / Odd Andersen (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

Der er kommet ekstra luft i husholdningsbudgettet for 47 danske atleter, som kæmper for at kvalificere sig til OL i 2020.

Yderligere 12 millioner kroner skal frem mod OL i 2020 nemlig komme danske atleter med resultatpotentiale til gode, hvilket vil sige, at Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund vurderer, at man kan nå en top otte-placering.

OL-sølvvinder Sara Slott Petersen er blandt modtagerne, men også andre tidligere OL-deltagere kommer til at modtage det økonomiske rygstød, som Salling Fondene og Kirkbi A/S har doneret til Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

Administrerende direktør hos Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm Hansen, udtaler i en pressemeddelelse, at donationen kan være med til at bane vejen for medaljer.

- Donationen betyder, at vores atleter får tid og overskud til at fokusere på det vigtige, nemlig at udvikle deres sportslige talenter. Den direkte støtte til atleterne betyder, at de ikke skal bekymre sig over, hvordan de får pengene til at række i hverdagen. Vi glæder os til at se, hvordan støtte som denne kan bane vej i kampen for medaljer, siger Morten Mølholm.

Mindre stress og mere træning

En af modtagerne er dressurrytter Cathrine Dufour, der ved OL i Rio i 2016 fik sit internationale gennembrud, og siden da har slået sit navn fast i verdenstoppen.

Det er dog ikke noget, man bliver rig af, og derfor falder hjælpen fra Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund på et tørt sted.

- Det er perfekt timing frem mod næste OL, siger Cathrine Dufour.

- Jeg har skiftet træner i december, og det har den konsekvens, fordi han kommer fra Tyskland, at mine træningsomkostninger er blevet væsentligt højere. At jeg nu får støtte betyder, at jeg væsentligt oftere kan flyve min træner til Danmark, og derudover kan jeg også tage på udlandsophold og træne med de bedste trænere i verden i flere uger eller måneder, siger Dufour, der samtidig kan skrue ned for de timer, hun hver uge bruger på arbejdet ved siden af træningen.

- Hele meningen med at få noget støtte er også, at jeg kan gå mindre på arbejde. I stedet for at arbejde langt over 37 timer om ugen, så kan jeg nu komme lidt ned i tid og fokusere på at træne mere uden at stresse for meget, siger Cathrine Dufour.

Ti forskellige idrætsgrene er repræsenteret på listen over udøvere. Du kan se dem alle herunder.

Sejlsport

Anne-Marie Rindum (laser/radial), Christian Peter Lübeck (Nacra), Ida Marie Baad Nielsen (49fx), Jens Mai Hansen (49fx), Jonas Warrer (49), Katja Salskov Iversen (49fx), Lin Ea Cenholt Iversen (Nacra), Iben Nielsby Christensen (49fx) og Anne-Julie Foght Schütt (49fx).

Svømning

Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Anton Ø. Ipsen.

Karate

Katrine L. Pedersen.

Ridning

Cathrine Dufour.

Kajak

Rene Holten, Emma Aastrand Jørgensen, kvindernes firekajak og K2 herrer.

Roning

Fie Udby Erichsen, Christina Juhl Johansen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Juliane Rasmussen, LM2x og M4.

Atletik

Sara Slott Petersen.

Skydning

Jesper Hansen, Stine Nielsen og Rikke Mæng Ipsen.

Bueskydning

Maja Jager.

Cykling

Casper Folsach, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Julius Graungaard Johansen, Lasse Norman Hansen, Mathias Krigbaum, Amalie Dideriksen, Trine Schmidt, Julie Leth og Simone Tetsche Christensen.

Facebook
Twitter