Amalie Dideriksen snusede til endnu en OL-medalje: 'Det skulle bare ikke være min dag'

Den danske rytter greb ud efter en podieplacering, men kunne ikke køre sig til OL-medalje nummer to.

Amalie Dideriksen rejser fra Tokyo med en sølvmedalje i bagagen. (Foto: © Dr, DR)

Cykelrytteren Amalie Dideriksen satte dansk punktum for OL i Tokyo.

Som den sidste rød-hvide atlet var hun i aktion på cykelbanen i disciplinen omnium, men det blev det ikke til endnu en tur på medaljeskamlen for danskeren, der sluttede som nummer fire.

- Selvfølgelig er jeg da lidt ærgerlig over at være så tæt på en medalje til sidst. Det er fem point, der skiller, men jeg føler egentlig, at jeg får kørt et godt omnium.

På de sidste omgange af pointløbet, der var fjerde og sidste disciplin, var Amalie Dideriksen tømt for kræfter, og hun kunne ikke true hollænderen Kirsten Wild, der sluttede som bronzevinder.

Men allerede tidligt i løbet forsøgte danskeren sig med et storstilet angreb, der kunne have kastet 20 point af sig og sikret en plads på podiet.

- Jeg synes, jeg griber ud efter medaljen og prøver at køre afsted for at få en omgang. De (feltet, red.) skulle bare have tøvet en lille smule mere, så var det lykkedes, så jeg er egentlig tilfreds med min indsats, men ærgerlig over resultatet, siger hun.

Se hele omnium-løbet med Amalie Dideriksen:

Som mange af de øvrige OL-finaler på cykelbanen i Tokyo var kvindernes omnium også præget af perioder med kaos og styrt.

Et af dem undgik Amalie Dideriksen kun ved at rive så hurtigt i styret, at hun næsten ikke selv registrerede, hvad hun gjorde.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg får kørt udenom. Der var godt nok ikke meget plads mellem mig og barrieren, men jeg kommer fint over det og finder fokus igen, fortæller hun om episoden.

Sølvmedalje varmer

Selvom Amalie Dideriksen står tilbage med en skuffelse over dagens udeblevne medalje, vil OL i Tokyo alligevel blive husket som en succes.

Ikke mindst fordi hun ikke rejser tomhændet hjem fra Japan.

- Det har været et fantastisk OL. At komme hjem med sølv i parløb er virkelig, virkelig stort, og det gav mig da drømmen om, at jeg også kunne tage en i omnium, men det skulle bare ikke være min dag, men jeg er glad for at jeg kæmpede og trods alt tog en fjerdeplads.

Interviewet med en skuffet, men fattet Amalie Dideriksen:

Den 25-årige professionelle landevejsrytter, der i 2016 blev verdensmester, vil derfor også allerede nu love, at hun også gerne tager turen til Paris i 2024 for at konkurrere om flere medaljer på cykelbanen, selvom det ikke er der, hun tjener sine penge.

- Ja, helt klart, banen er en stor passion for mig. Nu kender jeg ikke landevejsruten endnu, men jeg har virkelig fået blod på tanden og tror på, at det nok skal blive rigtig godt, siger hun.

Først står den dog på halvanden uges ferie i Danmark, inden turen går til Holland for at køre landevejsløb.

- Nu glæder jeg mig til at komme hjem til familie og venner og se lidt flere mennesker, end jeg har gjort frem mod OL, hvor jeg har forsøgt at holde mig væk fra så mange som muligt. Det har været en lang vej, så nu kan jeg slække lidt på det hele, siger Amalie Dideriksen.

Dideriksen var den sidste dansker i aktion ved OL i Tokyo, og Danmark slutter på 11 medaljer - tre gange guld, fire sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.