Anne-Marie Rindom er olympisk mester: Drama på vandet sikrer dansk guldmedalje

Den afgørende medaljesejlads var ekstremt nervepirrende.

Anne-Marie Rindom fejrer OL-guldet med sin træner. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)

Et neglebidende drama. Intet mindre.

Men til sidst tog Anne-Marie Rindom guldet i kvindernes Laser Radial-klasse ved OL i Tokyo. Det er den første danske guldmedalje ved dette OL - og den fjerde medalje indtil videre.

Den 30-årige dansker blev nummer syv i den ekstremt nervepirrende medaljesejlads ud for den lille ø Enoshima, lidt sydvest for Tokyo.

Og da hendes hollandske konkurrent Marit Bouwmeester kun formåede at hive en placering som nummer seks hjem var den danske guldmedalje hjemme.

- For helvede, det har jeg drømt om lige siden, jeg blev født! Fuck, det er så fedt. Undskyld, jeg bander, men det er det vildeste, sagde den danske sejler umiddelbart efter sejladsen.

- Det var sådan et svært medal race. Det var op og ned. Jeg får båden fyldt med vand, for min bailer (prop) virkede ikke, sagde Anne-Marie Rindom.

Se højdepunkter fra medaljesejladsen herunder:

Dramatisk start og forspring

Medaljesejladsen fik en uhyre dramatisk start, da den italienske båd tyvstartede, mens Marit Bouwmeester fra Holland måtte ned og vende på startlinjen igen, fordi hun frygtede at have tyvstartet.

Det gav Anne-Marie Rindom et lille forspring fra start.

Se den første reaktion fra Anne-Marie Rindom efter guldsejladsen:

Hollænderen kæmpede sig dog stille og roligt frem i feltet, og det taktiske spil med danskeren stod pludselig frem i fuldt flor. Anne-Marie Rindom forsøgte at holde hovedet koldt og sejlede tæt på hollænderen.

Lidt længere fremme kæmpede svenske Josefin Olsson og belgiske Emma Plasschaert en hård kamp om at vinde medaljesejladsen - i sidste ende faldt det ud til svenskerens fordel.

Dermed endte Josefin Olsson med sølvmedaljen om halsen, mens Marit Bouwmeester tog bronze.

Ikke set siden 1996

Det er kun få dage siden, at Anne-Marie Rindom havde en surrealistisk og sort dag på vandet, hvor hun formøblede store dele af det enorme forspring, hun havde bygget op i de indledende runder.

Derfor var alt igen i spil forud for dagens medaljesejlads. Men hun formåede at komme oven på mentalt og sejle guldet hjem til Danmark.

  • Anne-Marie Rindom var i ekstase efter medaljesejladsen. (Foto: Cj Gunther © Ritzau Scanpix)
  • Anne-Marie Rindom og Josefin Olsson fra Sverige. (Foto: Cj Gunther © Ritzau Scanpix)
  • Den første guldmedalje til Danmark er hjemme. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Det er den første danske OL-guldmedalje til en kvindelig sejler siden 1996, hvor Kristine Roug stod øverst på sejrsskamlen.

Anne-Marie Rindom tog bronzemedaljen ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Det er første gang, at en kvindelig dansk sejler har nappet to OL-medaljer.

Anne-Marie Rindom blev verdensmester i Laser Radial-klassen i både 2015 og 2019.