Anne-Marie Rindom i ren guld-glæde: 'Fuck, det er så fedt. Undskyld jeg bander'

Den danske sejler klarede sig igennem 'et rigtigt fisevejr'

Der var ren ekstase i Anne-Marie Rindoms Laser Radial-båd, efter hun havde sikret sig OL-guldet på vandet i Japan.

- Jamen altså for helvede, det har jeg drømt om, lige siden jeg blev født. Ej, fuck det er så fedt. Undskyld jeg bander, lød det fra guldvinderen, der ikke behøvede bede om tilgivelse efter at have sikret Danmark den fjerde OL-medalje.

Den bramfri tone var til at forstå, når man tænker på den neglebidende spændende medaljesejlads, hun lige havde været igennem.

Du kan også interviewet med guldvinderens stolte far, der fulgte med fra sejlklubben i Horsens.

- Det er det vildeste, og det var sådan et svært medal race. Det var lige nøjagtig sådan en sejlads, som jeg havde frygtet, hvor det blev sådan et fisevejr, som jeg kalder det, hvor der bare ikke er nok tryk og bølger over det hele og mega meget pres på.

- Så ens hjerte sidder jo kraftedeme oppe i halsen, siger hun.

Se højdepunkter fra medaljesejladsen her:

Presset på Anne-Marie Rindom var vokset efter den sidste indledende sejlads, hvor hun på grund af flere fejl og uheldige omstændigheder satte en stor del af sit oparbejdede forspring over styr.

- Det er så svært at præstere under pres, og det gjorde jeg på trods af alt det, der skete i forgårs. Jeg er så megaglad, siger Anne-Marie Rindom.

Med sejren blev hun samtidig den første danske kvinde til at vinde to OL-medaljer i sejlsport, og hun kan derfor med god ret gøre krav på titlen som danmarkshistoriens mest succesfulde til havs.

- Jeg kan slet ikke helt fatte det. Jeg tænker jo ikke om mig selv på den måde, og i dag var jeg så nervøs og tænker, at alle de andre har styr på det, og at det har jeg ikke selv. For man er jo født i Danmark med jantelov, så man ikke skal tro, at man er bedre end de andre, men det var jeg fandme i dag, og det var megavigtigt, griner hun.

Facebook
Twitter