Banelandsholdet slemt skuffede efter OL-sølv: 'Jeg troede, vi havde vundet'

Rytternes minutiøse forberedelser til OL får det til at gøre ekstra ondt ikke at vinde guld.

Skuffelsen stod malet i de danske banerytteres ansigter efter nederlaget til Italien i OL-finalen.

Guldet - og kun guldet - kunne stille dem tilfredse.

Derfor var det også en flok slukørede ryttere fra banelandsholdet, der stillede sig foran mikrofonerne efter det knebne nederlag til Italien i OL-finalen.

- Vi er skuffede. Det er klart. Vi kom for at vinde guld. Vi er forsvarende verdensmestre, men vi gjorde alt, hvad vi kunne, sagde Rasmus Lund.

- Når det er sagt, må vi også respektere, hvad der er sket i dag. Italien vandt, og de fortjener det. De kørte hurtigst i dag. Men vi kan ikke gå herfra uden at sige, at vi er skuffede. Vi er ekstremt skuffede, siger Rasmus Lund.

Han slog som planlagt ud før de allersidste runder på velodromen og konstaterede, at det lignede en dansk guldmedalje. Men så satte italienerne tempofænomenet Filippo Ganna op foran.

- Jeg troede, vi havde vundet. Jeg når at se det som om, vi havde vundet, fordi vi var foran på det tidspunkt. jeg nåede lige at blive super glad, og så blev jeg super skuffet, siger Rasmus Lund.

Se hele finalen plus rytternes reaktioner her:

Gør ekstra ondt

Italienerne endte med at vinde OL-guld med sølle 166 tusindedele af et sekund foran danskerne og slog ny verdensrekord med tiden 3:42.032.

Danmark var på forhånd favoritter til at tage OL-guldet, efter at de vandt VM i Berlin i januar 2020 og dengang satte verdensrekord. Siden har de forberedt sig minutiøst på blive så skarpe som muligt til OL.

- Vi var super opsatte og kørte også et fint løb. Men Italien kørte bare lidt stærkere end os i dag. Det er fakta, vi er nødt til at acceptere, og en skuffelse, vi må leve med, siger Lasse Normann Hansen.

- Vi kan være super stolte. Vi har arbejdet super hårdt hen mod det her, og en olympisk medalje er stort, fortsætter cykelrytteren, der om få dage skal OL-parløb sammen med Michael Mørkøv.

  • Italiens Filippo Ganna var den største årsag til, at danskerne led nederlag i OL-finalen. (Foto: ODD Andersen © Ritzau Scanpix)
  • Italienerne slog verdensrekord, da de vandt OL. (Foto: GREG BAKER © Ritzau Scanpix)
  • Simone Consonni, Filippo Ganna, Francesco Lamon og Jonathan Milan øverst på sejrsskamlen. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Netop de ekstremt fokuserede forberedelser og al tiden brugt på at træne op til OL gør det ekstra svært for de danskere ryttere at sluge nederlaget til italienerne.

- Der er blevet lagt så mange kræfter i det her, og derfor gør det ekstra ondt. Der sidder folk derhjemme, der har hjulpet os med det her projekt, så det er bare mega skuffende, siger Niklas Larsen.

Flere forstyrrelser

Det danske holds optakt til finalen var alt andet end optimal. I gårsdagens semifinale mod Storbritannien indhentede et velkørende dansk hold den bagerste rytter hos briterne.

Desværre kørte forreste mand, Frederik Rodenberg, direkte ind i ham, så de begge væltede.

Uheldet satte dommerne på overarbejde, og der gik lang tid, før de fik gransket paragrafferne og kunne meddele, at danskerne gik videre til finalen.

Se styrtet her:

De danske rytteres brug af kinesiologisk tape på skinnebenene i de indledende løb har også vakt opstandelse undervejs.

Briterne mente, det var en omgåelse af reglerne for at skabe mere aerodynamik, så Danmark droppede tapen i semifinalen mod netop Storbritannien.

Australien endte med at vinde bronzemedaljer efter at have slået New Zealand.

Niklas Larsen, som var en del holdet, skal allerede i aktion igen i morgen, hvor han er med i Ominium, som kan følges hos Discovery.