Danske bronzevindere har redet på en formbølge frem mod OL: 'Det er for sindssygt'

De to danskere var ikke regnet blandt favoritterne inden OL.

  • Joachim Sutton og Frederic Sebastian Vystavel vinder bronze til OL i Tokyo. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  • Joachim Sutton og Frederic Sebastian Vystavel vinder bronze til OL i Tokyo. (Foto: © Franck Robichon, Ritzau Scanpix)
  • Joachim Sutton og Frederic Sebastian Vystavel vinder bronze til OL i Tokyo. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
1 / 3

- Spørg os om en uge, så kan det være, vi kan sætte ord på.

Det er ikke altid lige til at formulere, hvordan det føles, når drøm bliver til virkelighed.

Derfor bad Frederic Vystavel og Joachim Sutton også om betænkningstid, da de blev spurgt til den bronzemedalje, de lige havde sikret på ro-stadionet i Tokyo.

Med store smil forsøgte de kort efter i fællesskab trods alt alligevel at svare på, hvordan det var at skulle på podiet.

- Det er for sindssygt, slog Joachim Sutton fast.

De var på forhånd ikke regnet blandt medaljefavoritterne, men tiden frem mod OL havde bestyrket deres tro på, at de kunne sejle med blandt de bedste, sagde makkeren Frederic Vystavel.

- De sidste to en halv måned siden kval-regattaen i Luzern har vi bare redet på den bølge, hvor vi føler, at vi er hurtige, og så har vi bare set frem til at teste vores fart mod andre. Og at vi er kommet afsted med en tredjeplads og en bronzemedalje på den største scene, det er …, sagde Frederic Vystavel, inden makkeren Joachim Sutton tog ordet igen:

- De tre sidste måneder, der klikkede vi. Og vi var på en træningslejr i Portugal, hvor vi virkelig fik det til at spille, og så er vores selvtillid ellers bare steget.

Se interviewet med de to danskere efter løbet.

Debutanter ved OL

De to roere er begge OL-debutanter og har kun roet sammen i lidt over et år.

I de 2.000 meters roning i finalen blev det et tæt opgør med Canada, der pressede den danske båd til det sidste.

  • De to danskere jubler over medaljen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  • Under OL i Tokyo får atleterne ikke hængt medaljen på af en offciel repræsentant. Årsagen er selvfølgelig frygten for corona. I stedet hænger de den på hinanden. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  • Det er Danmarks anden medalje ved legene i Tokyo. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  • Sejrskram. (Foto: © PIROSCHKA VAN DE WOUW, Ritzau Scanpix)
1 / 4

For den danske båd blev det mentale afgørende i et løb, der ellers langt fra var fejlfrit, fortæller de.

- Vi fik en fin start og kom godt ud af hullet. Og så kunne vi godt hurtigt fornemme, at Kroatien (vinderbåden, red.) stak af, men vi holdt vores cool og kørte bare vores løb, siger Frederic Vystavel, der er vokset op i Storbritannien og gerne mikser det danske sprog med engelske ord og udtryk.

- Det er nemt at lade sig påvirke og for ens tanker og følelser at komme ud af kontrol, men vi har været supergode til at holde det til et løb på to kilometer ligesom alle andre løb, og i dag går vi ud og laver mange fejltag ned ad banen, men holder det aggressivt, supplerer Joachim Sutton, der ligeledes har britisk ophav.

Rumænien blev nummer to i finalen, mens den canadiske båd kom i mål et halvt sekund efter den danske.

Se hele finalen her.