Dobbelt op på bronze til Aastrand: 'Nu kan jeg få lov til at puste ud'

Emma Aastrand Jørgensen roede sig til sin anden OL-medalje i Tokyo. Denne gang på 500 meter.

Emma Aastrand har nu vundet bronze på både 200- og 500 meter-distancen i enerkajak ved OL. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Det blev til sølv på 500-meteren i Rio.

I dag havde Emma Aastrand Jørgensen igen muligheden for at hente metal på den halve kilometer.

Danskeren havde allerede hentet en bronzemedalje i Tokyo på de 200 meter, men torsdag morgen kunne Emma Aastrand hente medalje nummer to ved legene i Japan. På 500 meter distancen i enerkajak.

Danskeren kom fint fra start, men ved halvvejsmærket lå hun nummer seks.

På de sidste 250 meter satte Emma Aastrand turbo på og kom i mål som nummer tre bag Lisa Carrington fra New Zealand og Tamara Csipes fra Ungarn.

- Det er virkelig fantastisk. Det gør pisseondt i armene, sagde Emma Aastrand til DR's udsendte, da hun var kommet i mål.

Danskeren lå på yderbanen og havde ingen fornemmelse af, hvordan hun lå i feltet. Der var kun fokus på én ting. At ro.

- Det var fint, at jeg havde bane 1, så jeg ikke havde nogen omkring mig. Da jeg kom over målstregen, kiggede jeg og blev overrasket og glad, siger Emma Aastrand, der nu har vundet tre OL-medaljer sammenlagt.

Skuffet efter første bronze - lettet efter anden

Under interviewet efter finaleløbet havde den dobbelte bronzevinder familien med på et FaceTime-opkald.

- Jeg er pisseærgerlig over, at de ikke kan være her. Det er den største krammer, jeg gerne ville have. Det er fra dem.

Se familiens reaktion på Emmas tredjeplads i videoen herunder:

Emma Aastrand måtte nøjes med håndboldherrerne, der gav en ordentlig bjørnekrammer, da roerens første bronzemedalje kom i hus. Og måske er der mere i vente.

- Jeg håber, at håndboldherrerne kommer med nogle rigtig gode nogle (kram, red.). Det har jeg fortjent, siger hun.

Stemningen var en anden i bronzeinterview nummer to sammenlignet med det første, hvor danskeren var to hundrededele fra en sølvmedalje.

- Nu kan jeg lige så godt lægge alle kortene på bordet. Jeg har haft så høje forventninger til mig selv, siger danskeren, der kunne se newzealænderen Lisa Carrington snuppe guldet på begge distancer.

Se 500-meter finalen, hvor anden bronzemedalje kom i hus, her.

- Jeg havde håbet på, at jeg var tættere på Lisa i år, men hun er sindssigt dygtig. Jeg står tilbage med en lettelse, og nu kan jeg få lov til at puste helt ud.

Emma Aastrand kan dog ikke slappe helt af, da hun i morgen skal ro firerkajak, inden turen går mod Danmark og kram fra familien på mandag.