'Kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt': Antonsens medaljedrøm knust i gyserkamp

Badmintonspilleren Anders Antonsen er ude af OL efter at have tabt i kvartfinalen til indonesiske Anthony Ginting.

Det blev en vaskeægte gyser, der sendte den danske badmintonspiller Anders Antonsen ud af OL i kvartfinalen.

Efter både danskeren og hans indonesiske modstander Anthony Ginting havde vundet et sæt hver, skulle kampen nemlig ud i et tredje og afgørende sæt, før der kunne kåres en vinder og dermed også findes en semifinalist.

Og selvom det i en periode lignede en dansk triumf, endte indonesiske Ginting med at trække det længste strå, da han vandt det tætte tredje sæt med 21-18.

Derfor var det også en tydeligt ærgerlig dansk badmintonspiller, der mødte DR Sporten efter kampen:

- Den er hård, og den kommer til at gøre rigtig, rigtig ondt den her. Det er jeg ikke i tvivl om. Lige nu ved jeg ikke helt, hvor jeg er henne, og hvad jeg tænker. Den kommer til at svie rigtig meget, siger Anders Antonsen.

Du kan se interviewet med Anders Antonsen i videoen herunder:

Den danske verdenstreer står nu tilbage med et kvartfinalenederlag i bagagen og nok også en tom følelse i kroppen. Alligevel håber han på, at kampens udfald på sigt kan vendes til noget positivt.

- Der går nogle dage, tror jeg. Når skuffelsen og vreden har lagt sig, så bliver det til motivation. Det er jeg helt sikker på. Men den skal fordøjes, og det kommer til at tage lidt tid, siger Anders Antonsen.

Skulle ud i tre sæt

Havde man læst op på sin badmintonlektie, kunne man på forhånd godt have forudset, at dagens opgør ville blive en tæt affære. Verdenstreeren Antonsen stod nemlig overfor Anthony Ginting, der er nummer fem i verden.

Derfor var det heller ingen overraskelse, at de to herrer på skift bød hinanen op til dans foran nettet.

Kvartfinalen viste sig at være en tæt affære fra start til slut. I første sæt tog Anthony Ginting en stor skalp, da han sejrede med cifrene 21-18.

I andet sæt var det så Anders Antonsen, der svingede taktstokken. Danskeren fik etableret et stort forspring, inden indoneseren så pludselig begyndte at bide fra sig igen.

Antonsen fik dog lukket sættet ned med 21-15, inden det blev alt for spændende.

Både Anders Antonsen og Anthony Ginting måtte ad flere omgange kaste sig på gulvet for at forsøge at redde en bold. (Foto: © Mast irham, Ritzau Scanpix)

Det blev det til gengæld i tredje sæt, hvor der på begge sider af nettet blev spillet forrygende god badminton.

I den afgørende fase fik Anthony Ginting dog skabt et lille hul, der tillod ham at spille mere frit, mens Antonsen skulle forsøge at lukke hullet.

Danskeren fik tre matchbolde mod sig og kunne kun overleve den ene. Ginting vandt tredje sæt 21-18, og så var Antonsens OL-eventyr altså forbi.

Semifinale venter for Axelsen

Selvom det ikke blev til en semifinaleplads for Anders Antonsen, kan danske badmintonfans alligevel glæde sig over dansk deltagelse blandt de sidste fire.

Tidligere på dagen var Viktor Axelsen nemlig fuldstændig ustyrlig i sin kvartfinale mod kinesiske kinesiske Shi Yuqi, der er nummer 11 i verden.

Det danske medaljehåb vandt opgøret med cifrene 21-13, 21-13 og var i et forrygende spilhumør hele vejen igennem.

I morgen venter så en semifinale mod Kevin Cordon fra Guatemala. Kampens starttidspunkt er endnu ikke fastlagt, men opgøret kan følges på DR's kanaler.

Du kan læse mere om Viktor Axelsens kvartfinale og se højdepunkterne derfra lige her.