Lynhurtige stafethold slår danske rekorder og 'viser vi hører til ved OL'

Begge danske 4 x 100 meter-stafethold røg ud i nat i deres indledende heats ved OL.

73 år.

Så lang tid er det siden, at Danmark haft et hold med i 4 x 100 meter-stafet. Indtil i dag, altså.

For natten til torsdag var både herrer- og kvindestafetholdet i aktion på løbebanen ved de olympiske lege i Tokyo.

En syvendeplads i det indledende heat blev det til for det kvindelige hold, mens herrerne løb sig til præcis samme placering i deres heat.

Selvom præstationerne ikke rakte til en billet videre til finalerne, kunne danskerne alligevel tage noget positivt med fra løbene. Begge stafethold slog nemlig dansk rekord, da de sprintede mod nogle af de allerbedste løbere i verden:

- Vi er alle sammen glade for at vise, at vi hører til her, og at vi går ind og løber det bedste, vi nogensinde har gjort på den største scene, vi nogensinde har stået på, siger Emma Beiter Bomme.

Du kan se hele interviewet med den glade kvindelige kvartet i videoen herunder:

Nye rekorder, nye mål

De imponerende nye danske rekorder lyder på henholdsvis 43,51 hos kvinderne og 38,16 sekunder hos herrerne.

Men til trods for de flotte præstationer og fantomagtige tider var der alligevel der alligevel en smule ærgrelse at spore. En plads blandt de sidste otte nationer er nemlig en stor drøm, og særligt hos herrerne var ærgrelsen over den glippede finale tydelig at spore:

- Vi tager den ikke i dag, og det er pisse ærgerligt. Men selvfølgelig at vi slår rekord med ét sekund, det er vanvittigt, men alligevel kan vi ikke bruge det til så meget, siger Kojo Musah.

Sprinteren, der også stillede op i den individuelle 100 meter, bliver bakket op af holdkammeraten Frederik Schou Nielsen:

- At være god er bare ikke nok nogle gange. Man skal være rigtig god, og vi manglede lige tusindedelen i dag. Muligheden for at gribe ud efter en OL-finale er der, og vi forsøger at gribe ud efter den, men den var lidt langt væk i dag.

Du kan se hele interviewet med de fire danske herrer i videoen herunder:

For begge stafethold er der nu sat flueben ud for dansk rekord, og der er også sat flueben ud for OL i Tokyo. Næste mål for begge hold er derfor næsten så indlysende, som det kan blive:

OL i Paris i 2024:

- Vi er klar igen om tre år, lyder konstateringen tørt fra Astrid Glenner-Frandsen.

Også hos herrerne bliver der nu set frem mod legene i Paris. Og om ambitionerne er store her, kan der vist ikke herske nogen tvivl om:

- Vi fortsætter fremad, og vi er en rigtig god kerne her. Jeg tror, vi kommer til at chokere verden i fremtiden, siger Frederik Schou NIelsen.