Nu venter finalen og guldforsvaret for Pernille Blume: 'Guderne må vide, hvad der sker'

Natten til lørdag kvalificerede Pernille Blume sig til OL-finalen i 50 meter fri.

De to danske svømmere Pernille Blume og Julie Kepp Jensen endte i hver sin ende af resultattavlen efter semifinalerne i 50 meter fri.

Sidstnævnte var langsomste kvinde i bassinet, mens Pernille Blume skød topfart i bassinet og sikkert kvalificerede sig til finalen.

50 meter fri er da også en disciplin, hvor Blume plejer at brillerer. Det er nemlig her hun er forsvarende olympisk mester.

Lørdag morgen vandt hun sin semifinale, da hun brugte 24,08 sekunder på at svømme distancen. Det var den næstbedste tid ud af de 16 semifinalister, og dermed er Blume blandt finalens otte deltagere.

Kun australieren Emma McKeon var hurtigere, da hun satte olympisk rekord ved at svømme på 24 sekunder rent.

Men selvom Blume kvalificerede sig blandt de allerhurtigste semifinalerne, er der stadig plads til forbedringer, når hun natten til søndag springer i bassinet til finalen:

- I går famlede jeg efter at komme på plads med min teknik. Her til morgen følte jeg, at der var noget, der gav mere mening. Og så håber jeg, at der i morgen bliver endnu en ting, der falder på plads, siger Pernille Blume.

Du kan se interviewet med den danske svømmer i videoen herunder:

Om det bliver til en medalje ligesom ved sidste OL, vil hun dog ikke tænke så meget over endnu. I stedet vil danskeren fokusere på sin egen præstation:

- Jeg skal bare ned og køre det optimale løb. Og så må guderne vide, hvad der sker.

Kæresten tror på dansk metal

Godt nok er hun ikke meget for selv at fortælle om medaljechancerne, men spørger man Pernille Blumes franske kæreste, Florent Manaudou, så krydses der i den grad fingre for en dansk medalje natten til søndag:

- Jeg håber, vi får noget, som vi kan tage med tilbage til Danmark og Frankrig. Jeg håber, hun vinder en medalje ligesom for fem år siden, siger danskerens kæreste.

Ligesom sin danske kæreste skal franske Florent Manaudou også svømme finale i 50 meter fri. (Foto: © Patrick B. Kraemer, Ritzau Scanpix)

Og selvfølgelig skal franskmanden tro på, at kæresten kan sikre metal til sin nation. Men faktisk har han også bedre betingelser for at vurdere danskerens medaljechancer end de fleste andre.

Florent Manadou er nemlig en del af det franske olympiske svømmehold, og han har sågar også selv kvalificeret sig til OL-finalen i 50 meter fri.

Den finale svømmes også natten til søndag.

Kepp Jensen positiv trods sidsteplads

Sidst op af bassinet i Pernille Blumes semifinale kom danske Julie Kepp Jensen. Selvom resultatet ikke faldt hendes vej i det nu overståede 50 meter OL-eventyr, kan hun se tilbage på sin semifinaleplads med et smil.

- Det var megavildt at stå der. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, siger Julie Kepp Jensen til DR Sporten.

Danskeren, der også var med ved de olympiske lege i 2016, kunne dog alligevel godt have tænkt sig at justere et par småting for at ændre på udfaldet af semifinalen.

- Jeg ville gerne have svømmet hurtigere. Men hvis man ikke lige rammer starten, så er man bare dårligt fra start, og så ender det, som det ender, siger Julie Kepp Jensen.

Kvindernes finale i 50 meter fri svømmes natten til søndag klokken 03.37 dansk tid.