Sara Slott kæmpede sig i OL-semifinalen: 'Godt nok et forfærdeligt løb'

Sara Slott Petersen blev nummer tre i sit heat og er klar til OL-semifinalen på mandag.

Den danske hækkeløber Sara Slott Petersen har mindst et løb tilbage, inden hun indstiller sin aktive karriere.

Den 34-årige aarhusianer er nemlig klar til OL-semifinalen, efter at hun lørdag løb sig videre fra de indledende heats.

Det skete med en tredjeplads i sit indledende heat natten til lørdag dansk tid.

Men til trods for det fine resultat, mener den danske OL-veteran selv, at der er plads til forbedringer forud for den kommende semifinale:

- Det var godt nok et forfærdeligt løb. Men sådan er det nogle gange, når man lige skal i gang igen. Er det syv uger siden, jeg har løbet en konkurrence? Jeg skulle lige i gang, så det er dejligt, jeg får en chance mere, siger Sara Slott.

Du kan se interviewet med den 34-årige dansker i videoen herunder:

På forhånd vidste danskeren, at de fire bedste fra heatet var garanteret adgang til semifinalerne, der løbes på mandag. I tillæg ville også de fire bedste tider fra løbere, der ikke kom i top-4 i deres indledende heat, blive belønnet med en semifinaleplads.

Danskerens heat var tæt til det sidste, og der var ikke råd til at spare på kræfterne på de afsluttende meter.

Danskeren formåede akkurat at overhale en jamaicansk konkurrent, så danskeren blev nummer tre med en margin på 0,01 sekund til fjerdepladsen - siden blev jamaicaneren dog diskvalificeret, og så var Sara Slotts margin ned til fjerdepladsen pludselig 0,19 sekunder, mens der var over et sekund ned til den mere problematiske femteplads.

På tværs af de fem indledende heats satte Sara Slott den 16.-bedste tid, da hun brugte 55,52 sekunder på at tilbagelægge distancen.

Danskerens heat blev vundet af amerikaneren Sydney McLaughlin, der er storfavorit i disciplinen, som hun satte verdensrekord i for en måned siden.

Sara Slotts karriere toppede ved OL i 2016, da hun vandt sølv i Rio. Forud for OL i Tokyo har hun proklameret, at legene vil være hendes sidste konkurrence på løbebanen. Foreløbig er hendes karriere altså blevet forlænget med yderligere lidt over to døgn.

Det første af de tre semifinaleheats på mandag bliver løbet klokken 13.35 dansk tid. De kæmper om otte pladser i onsdagens finale.

/ritzau/DR Nyheder