Tommelfingeren opad fra Tokyo: Danske atleter kom afsted uden rejseudfordringer

Søren Simonsen, der er chef de mission til OL, glæder sig til, at OL officielt begynder i morgen.

Den danske delegation er kommet til Tokyo. (Foto: © Kyodo, Ritzau Scanpix)

Nu sker det lige om lidt: OL, den begivenhed, alverdens atleter har ventet på i fem år.

Fredag er der åbningsceremoni, og den danske delegation er vel landet i Solens Rige. Det fortæller Søren Simonsen, der er chef de mission.

- Vi har været forskånet for udfordringer undervejs på rejsen. Selvfølgelig har der været lidt administration, men det er gledet forholdsvis glat. Efter vi er kommet ind i OL-byen, har vi hurtigt vænnet os til det. Og vi mærker i staben, at alt er planlagt, fortæller han til DR Sporten.

For der skal nemlig være godt styr på tingene, når 11.000 atleter mødes til OL under en pandemi.

Derfor er der også strenge restriktioner inde i OL-byen, så større coronaudbrud kan undgås.

Men det tager ikke glæden fra de danske atleter, siger Søren Simonsen.

- Det er god stemning i OL-byen. Dem, der har været der før, kan selvfølgelig sammenligne og savner måske den stemning, der har været andre år. Men dem der er afsted for første gang ved ikke, hvordan det har været tidligere. Derfor vil sige, at der er en god atmosfære, og det er stadig en stor oplevelse at være i OL-byen.

- Og forhåbentlig animerer det derfor også nogle af de yngre atleter til at kæmpe videre, så de kan kvalificere sig til det næste OL i Paris og dermed få den totale oplevelse.

Store forventninger

Men selvom både optakt og OL er og bliver anderledes denne gang - blandt andet fordi der ikke kommer tilskuere på de mange arenaer – så fastholder Søren Simonsen den høje, danske målsætning om otte til ti medaljer i Tokyo.

- Det er selvfølgelig svært at forudsige præcist, hvordan tingene udvikler sig, men de danske atleter står godt, og derfor tør vi godt stile efter ti medaljer. Når vi det tal, vil det være den tredjebedste præstation i nyere tid. Ti medaljer vil være flot, men otte medaljer vil også gøre os glade.

Og det er realistisk, for ifølge Søren Simonsen har atleterne nemlig trænet ’benhårdt’ gennem coronanedlukningen.

Derfor tør han godt have store forhåbninger.

- Atleterne har taget det hele enormt professionelt, og jeg oplever en enorm dedikation og ansvarlighed blandt dem. Det er også derfor, jeg tror, vi kommer til at se nogle flotte præstationer til OL. Jeg er voldsomt imponeret over, at de ikke har ladet sig påvirke af corona og nedlukninger. I stedet har de trænet benhårdt, siger han.

Der er åbningsceremoni ved OL fredag. Og du kan følge De Olympiske Lege direkte på alle DR’s platforme.