Det går hurtigt med at vaccinere: Snart er alle danske OL-atleter stukket første gang

Det går planmæssigt med at vaccinere de danske atleter mod coronavirus.

Pernille Blume vandt OL-guld i Rio. (Foto: Dominic Ebenbichler © Scanpix Denmark)

Hætteglassene bliver tømt i planmæssigt tempo, når de danske OL-atleter med raske fjed kommer gående mod vaccinationskøen.

Om to dage har stort set alle potentielle OL-deltager og officials fra Danmark fået det første stik med Pfizer-vaccinen. Kun dem, der opholder sig i udlandet, mangler, fortæller Søren Simonsen, der er chef de mission hos Danmarks Idrætsforbund.

- Det er positive nyheder. Vi har et fantastisk samarbejde med Statens Serum Institut og Region Hovedstaden. De få udfordringer, vi har haft, er blevet løst, siger han og slår samtidig fast, at han føler, at vaccinationerne bliver givet i god tid forud for sommerens OL, der begynder den 23. juli.

- Vi er meget privilegerede og glade for, at vi har fået den her mulighed. Det er gået rigtig stærkt med at få det hele i stand, siger han med henvisning til, at det blot er en måned siden, at vaccine-producenterne Pfizer og BioNTech annoncerede, at de ville donere vaccinedoser til både OL- og PL-atleter.

Dengang sagde sundhedsminister Magnus Heunicke til Ritzau.

- Det er glædeligt, at vi får ekstra, særligt dedikerede vacciner fra Pfizer/BioNTech til vores danske OL-atleter. Det garanterer vores atleter en vaccine inden afgang til Tokyo, uden at det får betydning for det danske vaccinationsprogram.

Omkring 400 bliver vaccineret

Danmarks Idrætsforbund vaccinerer alle de atleter, som stadig har muligheden for at sikre en plads til OL.

Det er ’mest fair’, siger Søren Simonsen.

Han er ikke vidne om, at nogle atleter skulle have sagt nej til en vaccination. Til gengæld er nogle blevet streget fra vaccinationslisten, hvis de ikke længere har haft muligheden for at sikre en billet til Tokyo.

- Vi vaccinerer kun de mest nødvendige, siger han og fortæller samtidig, at en række udenlandske atleter også har fået en vaccination i Danmark.

- Der er blandt andet en del svenske og norske håndboldspillere, som vi har hjulpet, siger Søren Simonsen.

De danske atleter forventes færdigvaccineret om tre uger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk