Emma Aastrand skuffet over OL-bronze: 'Jeg troede, jeg havde vundet sølv'

Ved OL i Rio vandt danskeren sølv, mens hun i Tokyo måtte nøjes med bronze.

  • Emma Aastrand Jørgensen havde lidt svært ved at skjule skuffelsen over sin bronzemedalje. (Foto: © Dr, DR)
  • Emma Aastrand Jørgensen får bronze i finalen i 200 m enerkajak til OL i Tokyo, tirsdag den 3 august 2021. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Det blev til bronze for danske Emma Aastrand Jørgensen, da der i dag blev uddelt medaljer i 200 meter enerkajak.

Et stort resultat, men det var marginaler der adskilte hende fra en medalje af en finere kaliber.

Derfor havde den danske roer også lidt svært ved at finde det helt store smil frem efter finalen.

- Jeg kan godt mærke, at jeg godt ville have haft mere. Det ville jeg. Og så er der mange, der tænker 'hold nu kæft, du har fået bronze', men når man ligger derude og ved, at man er med, så drømmer man jo om mere, siger hun.

- Jeg troede, jeg havde vundet sølv, så da den skiftede, ærgrede jeg mig, og jeg er faktisk stadig en smule skuffet, siger Emma Aastrand Jørgensen.

Se hele finalen her:

Førstepladsen gik til den suveræne newzealænder Lisa Carrington, der vandt i overlegen stil.

Men i kampen om sølvet måtte danskeren se sig slået af den spanske veteran Teresa Portela, der fik skubbet snuden af sin kajak over målstregen med 18 tusindedeles forspring.

Faktisk var afgørelsen så tæt, at Emma Aastrand Jørgensen kortvarigt var udråbt som sølvvinder, indtil dommerne fik kigget nærmere på målfotoet og ændrede deres beslutning.

- Jeg havde håbet på mere. Jeg vidste, at Lisa er stærk, men jeg havde håbet at være tættere på hende. Jeg havde håbet at snuppe sølvet, men om et par timer håber jeg, at jeg kan nyde bronzen lidt mere.

Ser frem til at komme i vandet igen

Nu skal hun lige skal sluge skuffelsen, før hun kan glæde sig.

- Der skal gå lidt længere tid, så er jeg ved at være der, siger hun.

I morgen skal hun på vandet igen, når hun i enerkajak skal ud på 500 meter-distancen. Der skal hun ro med flere af de konkurrenter, som hun var oppe imod i dag.

På den distance sikrede hun sig sølv ved OL i Rio. Derfor er det også en duel, som Emma Aastrand Jørgensen allerede nu ser frem til.

- Det motiverer mig sindssygt meget, at jeg skal ro den 500 meter, og nogle af de piger, der ror 200 meter, skal også ro den, så det bliver spændende at se, hvor de ligger, siger hun.

Vil du se Emma Aastrand Jørgensen ro, skal du tidligt op. Hun sætter pagajen i vandet klokken 04.01. Det bliver sendt på DR1.

Rettelse: Det var ikke 18 hundrededele, der adskilte Emma Aastrand fra sølvvinderen, men 18 tusindedele. Det er derfor rettet.