'Gidsel's on fire!': Sølv-skuffelsen lagde ikke en dæmper på håndboldherrernes efterfest

Efter finalenederlaget hyldede holdkammeraterne Mathias Gidsel med en lufttur på den danske ambassade.

Hvem havde et nummer på de japanske brandmyndigheder? Der var ild i en dansker.

22-årige Mathias Gidsel brød lydmuren, da han i januar leverede historiens måske bedste slutrundedebut ved VM. Syv måneder senere brændte vestjyden igen gulvet af, denne gang i Tokyo, da håndboldherrerne vandt olympisk sølv.

Gidsel blev efterfølgende kåret til MVP, turneringens mest værdifulde spiller, og da holdkammeraterne lørdag aften entrerede den danske ambassade i Japans hovedstad til fejringen af bedriften, fik landsholdsspilleren sig noget af en lufttur.

- Gidsel's on fire, your defence is terrified, råbte håndboldherrerne, mens hovedpersonen - en ellers rolig, ydmyg knægt - blev båret rundt i bar mave med sølvmedalje om halsen, mens der røg kaskader af øl og andre våde varer ud over ham.

Hele herligheden blev heldigvis foreviget af en vaks landstræner, Nikolaj Jacobsen, der sikker med sin vanlige skæve smil har stået og klukket af sit håndboldkuld.

Med til festen var også andre danske atleter fra kajak, atletik og golf. Efter mange uger væk hjemmefra blev der til lejligheden serveret ristede hotdogs, danske øl og - forlyder det - også en enkelt gin og tonic eller to.

Hør holdkammeraten Henrik Møllgaard forklarer, hvorfor 'Gidsel's on fire', og hvorfor han ikke skal køles ned i videoen herunder:

Selvom skuffelsen stod malet i ansigterne på samtlige danskere efter finalenederlaget lørdag, var Mathias Gidsel efterfølgende stolt af holdets præstation.

- Jeg er træt af, at når vi endelig stod i finalen, at vi så ikke fik guld. På den anden side har det været 34 hårde dage og i sidste ende at få metal med hjem til sin familie og Danmark, det må man ikke tage for givet, sagde han til DR efter OL-finalen.

- Selvfølgelig ville vi gerne have haft guld, men man må ikke tage en olympisk medalje for givet.

Det lignede han og holdkammeraterne heller ikke nogen, der gjorde, da guddommelige Gidsel fik en fortjent hyldest på den danske ambassade i Tokyo dagen derpå.

Her kan du høre Nikolaj Jakobsen fortælle om den danske håndboldfest, og hvorfor han valgte at dele videoen fra festen på Instagram: