KARAKTERER Gidsel viste sig igen som fremtidens mand, mens forsvarsprofil dumpede

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, giver karakterer til de danske spillere efter OL-finalen mod Frankrig.

Det lykkedes ikke det danske håndboldlandshold at forsvare OL-guldet fra Rio mod Frankrig, der fik revanche for nederlaget for fem år siden.

Danskerne kæmpede sig i anden halvleg flot tilbage, og havde med 40 sekunder muligheden for at sende kampen i forlænget spilletid. Sådan gik det ikke, Frankrig sled en sejr på 25-23 hjem, og derfor kunne franskmændene storme banen som olympiske mestre.

DR Sportens håndboldekspert, Lars Krogh Jeppesen, giver her sin vurdering af de danske spilleres indsats i OL-finalen.

Niklas Landin: 10

Niklas Landin. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Det blev et målfattigt opgør, og det kan man fremfor alt takke Niklas Landin for. Holdte i flere perioder af kampen det danske hold inde i opgøret, og endte med en redningsprocent på 37 procent med 14 redning.

Dertil hører også, at han som minimum havde fire-fem redninger, hvor der efterfølgende blev dømt frikast, men som egentlig burde tælle med i hans statistik. Stærk kamp af den danske anfører.

Henrik Møllgaard: 4

Henrik Møllgaard, til højre. (Foto: © LISELOTTE SABROE)

Henrik Møllgaard spillede sig op i anden halvleg, hvor han fandt tilbage i rollen som dirigent. Han fik også placeret sig bedre i forhold til den fysik, som de franske spillere kom med.

Fandt sig dog aldrig helt til rette - det franske hold spillede simpelthen for fysisk og for godt.

Magnus Saugstrup: 4

Magnus Saugstrup. (Foto: © Franck FIfe, AFP or licensors)

Startede opgøret i selvsikker- og træfsikker stil med to mål, men desværre stoppede indspillene der, og Magnus Saugstrup kom ikke frem til flere afslutninger.

Defensivt var det en svær kamp for alle i den danske midterakse, og det var det så sandelig også for Saugstrup, der dog slap hæderligt fra det.

Magnus Landin: 4

Magnus Landin. (Foto: © FAbrice Coffrini, Ritzau Scanpix)

Jeg elsker det mandshjerte og mod, som Magnus Landin viste i en svær periode i kampen, hvor han spillede sin egen chance. Ellers var det en kamp, hvor han virkelig måtte kæmpe for tingene i den fremskudte 5-1'er i den danske defensiv.

Selv om der var mange gode elementer, så blev han også blev udfordret. Sluttede opgøret med to mål på tre afslutninger.

Mads Mensah: 4

Mads Mensah. (Foto: © LISELOTTE SABROE)

Kom hurtigere på banen i den danske offensiv, end vi har set hidtil, og han markerede sig hurtigt som spilleren, der kunne udfordre den franske fysik. Det lykkedes et par gange, hvor han var med til at trykke den franske defensiv flad, dog faldt han aldrig selv ind i afslutterens rolle, hvor skarpheden fra hans flotte semifinale manglede.

Scorede ét mål på fire forsøg, men han leverede varen i den danske defensiv, hvor han kunne bruge sin store fysik.

Lasse Andersson: 00

Lasse Andersson. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Det var ikke den kamp, som Lasse Andersson havde drømt om. Kontraspillet blev for hektisk og febrilsk, og Andersson var indblandet i tre aktioner med tekniske fejl.

Rent defensivt var det en kamp, han aldrig fandt sig tilrette i, og modsat mange af de andre opgør, så blev han ikke valgt til at spille anden halvleg. En træls afslutning på en ellers flot turnering.

Henrik Toft Hansen: 7

Henrik Toft Hansen. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Den dansker, som slap bedst fra det i den danske defensiv. Han spiller til daglig med syv af de franske spillere, og det virkede som om, at den viden om modstanderen kom ham til gode.

Han var den spiller, som havde flest gode aktioner, og i offensiven omsatte han de to chancer han fik til mål.

Lasse Svan: 4

Lasse Svan. (Foto: © Franck FIfe, AFP or licensors)

Meget anonym kamp af den danske højrefløj, der kun havde én afslutning i kampen, som han brændte. Det var dog en situation, hvor bolden var våd af sved efter en tur i Niklas Landins trøje. Spillede hele første halvleg.

Mathias Gidsel: 10

Mathias Gidsel. (Foto: © Tatyana Zenkovich)

Af en mand, der ikke havde spillet en eneste landskamp i november, så må man igen bare tage hatten af for den her unge mand.

Blev mødt af utrolig hård fysik i første halvleg, hvor han måtte kæmpe, men hvor viser han bare meget talent, godt håndboldspil og mandshjerte i anden halvleg, hvor han uden tvivl var den dansker, som gik forrest på et svært tidspunkt.

Han var en evig trussel, og han ender på seks mål og fem assists. Bravo, Mathias Gidsel!

Mikkel Hansen: 7

Mikkel Hansen. (Foto: © LISELOTTE SABROE)

Mikkel Hansen spillede ikke en af sine bedste kampe, og specielt i første halvleg manglede han fart, og så manglede han, for første gang i denne turnering, troen på sin egen skudstyrke i enkelte situationer.

Du kan dog ikke tage fra den danske OL-topscorer, at han noterede sig for ni af de danske scoringer, og samtidig stod han for tre assists. Selv om fem af Mikkel Hansens scoringer faldt på straffe, så er ni mål i en OL-finale imponerende. Jeg savnede dog mere fart i hans spil i dag.

Jacob Holm: 02

Jacob Holm. (Foto: © LISELOTTE SABROE)

Fik chancen fra kampens start, men kunne ganske enkelt ikke finde ind i spillet mod den stærke franske defensiv, og da han endelig kom frem til skud, så manglede skarpheden.

Det blev bare til seks minutters håndbold for Jacob Holm, der ikke fik omsat sin ene chance til mål.

Nikolaj Jacobsen: 7

Nikolaj Jacobsen. (Foto: © LISELOTTE SABROE)

For første gang i turneringen var den danske landstræner udfordret. Danskerne manglede fart og gennembrudsstyrke, og hans hold fandt aldrig rigtig løsningerne. Jeg har dog aldrig set et fransk hold stå så stærkt, så der var svære arbejdsbetingelser for Nikolaj Jacobsen.

Han holdte Niklas Landin på banen i hele opgøret, hvilket var den rigtige beslutning. Det var dispositionen med at prøve en mere offensiv tilgang i anden halvleg også, men jeg kunne godt have ønsket mig se Jacob Holm på banen i anden halvleg, men ellers havde den danske landstræner gang i samtlige stykker værktøj fra værktøjskassen, så det var ikke initiativ, der manglede.

Landstræneren havde heller ikke nogen indvirkning på de 11 tekniske fejl, som hans hold blev noteret for., og jeg kan ikke se, hvad han taktisk skulle have gjort anderledes. Han forsøgte at vende kampen, men nogle gange er det bare ikke taktikken, men indsatsen på banen, som mangler.

Johan Hansen: 4

Johan Hansen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Fik hele anden halvleg på banen, men fik ingen bolde at arbejde med, og derfor ingen afslutninger. Defensivt var han ikke involveret i nogle situationer, og derfor blev det en gennemført anonym kamp af Johan Hansen.

Morten Olsen: 4

Morten Olsen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Seks minutter fik Morten Olsen på banen i en periode, hvor der virkelig var pres på det danske hold. Det var svære arbejdsbetingelser for Morten Olsen, der skulle bruge lidt af tiden på at komme i gang som Nikolaj Jacobsens joker. Alligevel fik han markeret sig med et godt gennembrud på ydersiden af den franske back.

Kevin Møller: UB

Uden for bedømmelse.