Landstræneren hylder de skuffede danske spillere: 'Fortjener stor ros for vanvittig høj moral'

Landstræner Nikolaj Jacobsen er skuffet efter finalenederlaget til Frankrig.

Landstræner Nikolaj Jacobsen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Så gik den ikke længere.

Efter en flot og velspillet håndboldturnering formåede det danske herrelandshold i håndbold ikke at genvinde OL-guldet fra Rio de Janeiro i 2016.

De danske verdensmestre tabte 25-23 til Frankrig og måtte nøjes med sølvmedaljer. Det andet sæt OL-medaljer i dansk herrehåndbolds historie.

Det blev til gengæld det franske landsholds tredje OL-guldmedalje, og det blev sikret efter en flot finale, hvor Danmark var tæt på at gøre et næsten magisk comeback i den sidste del af opgøret.

Trods nederlaget scorede Mikkel Hansen ni mål i finalen. (Foto: © Susana Vera, Ritzau Scanpix)

Efter at have været bagud med hele seks mål i starten af anden halvleg var Danmark flere gange oppe at være bagud med kun en enkelt. Også til allersidst, hvor muligheden for at udligne og sikre ekstratid var til stede.

Men det lykkedes ikke. Frankrig sikrede guldet.

Du kan se et sammendrag af finalen i videoen herunder:

Derfor var det også en skuffet landstræner, der mødte DR Sporten kort efter det sidste fløjt i finalen. Fem ord var nok til på det første spørgsmål at beskrive Nikolaj Jacobsens umiddelbare følelse.

- Det er en kæmpe skuffelse.

Han havde inden ordene taget en runde ved de danske spillere for at give dem et anerkendende klap på skulderen.

- Vi kæmper os flot tilbage, men vi må også sige, at vi laver for mange tekniske fejl i første halvleg. Det er det, der gør, at vi slider og skal kæmpe os tilbage hele tiden, siger han.

Du kan høre interviewet med Nikolaj Jacobsen i videoen:

Danmark fik kæmpet sig tilbage i anden halvleg. Helt tilbage. Det imponerede den danske landstræner, at spillerne trods mange fejl var tæt på at fuldende comebacket.

- Til sidst får vi momentum og får måske chancen for at komme op, men så laver vi igen en fejl. Sådan er det.

- Drengene fortjener stor ros for vanvittig høj moral, hvor de får kæmpet os ind i kampen igen. Vi laver for mange fejl i dag til at vinde kampen, siger den danske landstræner.

Danmark havde store problemer med Nedim Remili, der blev fransk topscorer med fem mål. (Foto: © SIPHIWE SIBEKO, Ritzau Scanpix)

Selvom skuffelsen var stor efter kampen, mener Nikolaj Jacobsen, at sølvmedaljen helt sikkert vil komme til at betyde meget for ham.

- Sølvmedaljen betyder rigtig meget. Skuffelsen skal selvfølgelig have lov til at fylde, når man har tabt en håndboldkamp.

- Men når vi lige har sundet os senere i nat, så vil vi være fantastisk stolte af den sølvmedalje. Vi skal nok blive glad for den, siger han.

Og det er med rette!

Det er Nikolaj Jacobsen første OL-medalje som dansk landstræner.