Japansk superfan brugte 230.000 kroner på OL-billetter: 'Jeg græder, hver gang jeg ser billetterne'

Japanske Kazunori Takishima har deltaget ved 106 olympiske begivenheder siden 2006.

Her ses Kazunori Takishima med en anden japansk fan ved en konkurrence i brydning til OL i Rio i 2016. (Foto: KAZUNORI TAKISHIMA © Reuters/Ritzau Scanpix)

Det kunne have været den perfekte verdensrekord, men så satte coronaen en stopper for de japanske OL-tilskuere, der havde fået lov til at bringe lidt stemning ind på tribunerne i Tokyo.

Verdensrekorden bestod af flest overværede OL-konkurrencer, og som den japanske OL-fan Kazunori Takishima var yderst tæt på at sikre denne sommer.

Rekorden er ifølge Guiness World Record på 128 olympiske begivenheder, og havde Takishima kunnet deltage ved legene på hjemmebanen i Tokyo, ville han have været på 134.

Han kan vist roligt kaldes en superfan. Han havde brugt næsten en kvart million kroner på i alt 197 OL-billetter til ham og vennerne, ifølge CNN. 28 forskellige olympiske begivenheder skulle de overvære på 17 dage.

Derfor var beskeden om et tilskuerløst OL for halvanden uge siden nedslående for den japanske OL-fan.

- Jeg blev oppe til klokken tre om natten med et helt tomt sind. Jeg var virkelig bedøvet af nyheden. Jeg ville ønske, jeg havde været i stand til at græde. Det ville have hjulpet med at lindre min tilstand, har han fortalt til Reuters.

Japan National Stadium, det olympiske stadion, i Tokyo skal huse åbingsceremonien på fredag. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)

Den 45-årige japaner, som sparer op til OL-billetterne igennem sit job som ejendomsmægler, har haft billetter til 106 begivenheder siden det første OL, han deltog ved i 2006 i Torino.

Her så han den japanske kunstskøjteløber Shizuka Arakawa vinde guld, og så var han solgt. Både på grund af OL-guldet, men i særdeleshed også taberne.

- Jeg får så meget ud af at overvære olympiske begivenheder. Der er atleter, der vinder guldmedaljer, og andre, der ikke gør trods deres store indsatser. Deres tåre er autentiske, siger han.

- Når jeg ser det, får jeg endnu mere lyst til at arbejde hårdt på mit arbejde eller nyde livet mere.

Kazunori Takishima deltog ved sit første OL som tilskuer i Torino i 2006. Her ses han til åbningsceremonien i Rio i 2016. (Foto: Kai Pfaffenbach © Reuters/Ritzau Scanpix)

Takishima går nu efter at slå rekorden ved enten næste års vinter-OL i Beijing eller de næste sommerlege i Paris i 2024. Men han fortæller, at det ikke bliver det samme som at have fået rekorden i hjembyen.

Den havde han fået, hvis det ikke havde været for den stigende coronasmitte i især Tokyo, som har skåret ned for flere og flere fans i løbet af foråret og sommeren. I denne uge har der været flere end 1.000 daglige smittetilfælde bare i Tokyo.

Takishima mener dog, at risikoen er lille med tanke på de millioner af mennesker, der hver dag rejser med metroen i Tokyo.

- Beslutningen om at udelukke tilskuere blev taget på baggrund af følelser snarere end tal. Jeg tror, at de europæiske lande, som afholdt EM, tog den rigtige beslutning. Jeg er virkelig skuffet over regeringen og OL-organisationen i Tokyo, siger han til CNN.

Billetterne til de olympiske lege, som han havde brugt mange kræfter på at skaffe, har han stadig på sin telefon. Og det gør ondt, hver gang han kigger på dem.

- Alt, hvad jeg har nu, er tristhed, og jeg græder, hver gang jeg kigger på billetterne. Jeg er bare ked af det, siger han.

Han kan trøste sig med, at hans og alle andres OL-billetter bliver refunderet, og så er der måske penge til, at han på et tidspunkt kan sikre rekorden.

- Jeg vil fortsætte med at besøge og støtte OL indtil den dag, jeg dør. Mens jeg stadig er i stand til at bevæge mig, er min plan at se alle de olympiske lege fra åbnings- til afslutningsceremonien.

Dette års åbningsceremoni på det olympiske stadion i Tokyo kan du se på DR1 fra klokken 13.00 på fredag. Eller du kan gøre som Kazunori Takishima, som kommer til at se den fra sin mobil uden for stadionet i Tokyo.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk