'Jeg synes, det er så vildt': Lykkelig Blume rystede presset af sig inden finalen

Svømmeren Pernille Blume sikrede sig natten til søndag bronze i 50 meter fri. Danmarks tredje medalje ved OL i Tokyo.

- Jeg er glad og lettet, for jeg føler, der har været en del pres. Jeg føler, at jeg har håndteret det godt, og jeg følte mig så rolig, da jeg gik ind til finalen, siger Pernille Blume. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Stolt, glad, lettet.

Pernille Blume, der natten til søndag vandt sin i alt tredje OL-medalje, var noget nær den gladeste, da hun kom op af bassinet efter finalen i 50 meter fri.

Du kan se hele finalen her.

Ja, hun har prøvet af vinde guld i samme disciplin for fem år siden ved OL i Rio, men dengang var presset heller ikke lige så stort, som det var for den 27-årige dansker denne gang.

- Jeg synes, det er så vildt. Jeg er ked af, at jeg ikke svømmede hurtigere, men det havde nok ikke gjort den helt store forskel. Men jeg er glad og lettet, for jeg føler, der har været en del pres. Jeg føler, at jeg har håndteret det godt, og jeg følte mig så rolig, da jeg gik ind til finalen, siger Pernille Blume.

Med bronzemedaljen har Pernille Blume nu vundet tre OL-medaljer. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Netop det mentale aspekt fyldte meget for den danske svømmer, da hun gik frem mod bassinkanten for at gøre sig klar til at forsvare sit OL-guld fra Rio.

- Jeg tænkte, at nu nyder jeg bare det her, uanset hvad der sker. Jeg vil bare gerne gå ind til det her øjeblik og nyde det, for der er så mange, der træner og træner for at stå i det øjeblik man gerne vil have, for så at få ondt i maven over det, og det vil jeg bare ikke, siger Pernille Blume.

Selv om lettelsen over at svømme sin tredje OL-medalje hjem var stor, så var tiden på 21,24 sekunder langsommere end danskerens tid i semifinalen.

- Jeg følte ikke, at de første 25 meter var særlig gode, så jeg synes det er sejt nok, at jeg får hanket op i mig selv. Jeg var meget rolig og stolede på, at jeg godt kunne finde ud af at svømme, siger Pernille Blume.

Ekstra metal til husholdningen

Som en ekstra lille triumf for Pernille Blume, så lykkedes det for danskerens kæreste, franske Florent Manaudou, at vinde sølv i herrernes 50 meter fri finale få minutter forinden, og dermed sikre parret sig, at der ikke kommer til at mangle metal i husholdningen.

Herunder kan du se Pernille Blume hilse både familien og kæresten Florent Manaudou.

Franskmanden sikrede sig sølvet efter den suveræne amerikaner Caeleb Dressel, og derfor var der rørende scener på bassinkanten i Tokyo, da bronzevinderen Blume nåede frem til kærestens arme.

- Det er ret specielt. Han havde sagt, at jeg ikke skulle se det, så jeg forsøgte ikke at have nogle følelser med i det og bare fokusere på mig selv, så vi kunne fejre det sammen bagefter, siger Pernille Blume.