Kæresteparret blev dansk medaljepar: Julie Leth og Lasse Norman 'har været gode til at bakke hinanden op'

OL var helt specielt for de to danske cykelryttere, der begge nappede en medalje.

Julie Leth og Lasse Norman Hansen må vente lidt endnu med at fejre deres OL-medaljer.

De har nærmest ikke set hinanden i halvanden måned, men der går lidt endnu, før de kan sænke skuldrene og nyde hinandens selskab.

Kæresteparret Julie Leth og Lasse Norman Hansen har haft et forrygende OL. Hun fik sølv i parløb med Amalie Dideriksen, han tog først sølv i holdløb og siden guld i parløb.

Allerede på tirsdag skal Lasse Norman Hansen i aktion igen, når PostNord Danmark Rundt sættes i gang på tirsdag i Struer.

Derfor splittede medalje-parret allerede op i går, hvor han rejste hjem, og hun bliver hængende lidt endnu.

- Jeg ville ønske, at vi bare kunne rejse hjem sammen og fejre det og have det dejligt. Men i virkeligheden ser jeg Lasse nu (lørdag, red.), og så rejser han hjem i morgen (i dag, red.), og jeg bliver i Tokyo en dag mere. Når jeg kommer hjem, er Lasse taget til PostNord Danmark Rundt, siger Julie Leth.

Se et længere interview med Lasse Norman Hansen og Julie Leth herunder:

Sjælden tosomhed

Derfor er det først på lørdag, efter det danske etapeløb slutter med en enkeltstart på Frederiksberg i København, at OL-fejringen kan begynde.

- Forhåbentlig er der tid til at dele det med andre mennesker omkring os, som har støttet os, og som også har været med til at gøre det her muligt, siger Julie Leth og suppleres af Lasse Norman Hansen:

- Så er der fandeme fest. Men det bliver virkelig rart at komme hjem og bare være os to, siger han.

  • Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv tog lørdag guldet i parløb ved OL i Tokyo. (Foto: © ODD Andersen, Ritzau Scanpix)
  • Tidligere på ugen fik Lasse Norman Hansen sølv i holdløbet sammen med Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Rasmus Lund. (Foto: © ODD Andersen, Ritzau Scanpix)
  • Julie Leth vandt sølv i parløb sammen med Amalie Dideriksen. (Foto: © Kacper Pempel, Ritzau Scanpix)
1 / 3

Kæresteparret har op til OL levet en travl tilværelse. De kører på hver sit landevejsmandskab - hun på Ceratizit-WNT Pro Cycling, og han på Team Qhubeka NextHash.

Derudover plejer de hver deres banekarriere. Coronavirus har bestemt ikke gjort det nemmere, lyder det.

- Det sidste år har været hårdt, med corona og alt på pause. Der var nok en periode, hvor jeg var virkelig nede, hvor Lasse var god til at hive mig op. Da Lasse var lidt nede, steppede jeg lidt op, siger Julie Leth.

Alt herfra er bonus

For Lasse Normann Hansen er der ingen tvivl om, at parret gør hinanden stærkere.

- Julie har været en stor inspiration for mig derhjemme. Hun har været virkelig god til at sparke mig ud af døren, når jeg skulle træne. Jeg håber, at jeg har været en lige så stor inspiration for hende, når det har været hårdt.

- Vi har været gode til at bakke hinanden op hjemmefra. At det lykkedes for Julie at få sølvmedalje var virkelig stort for mig. Det er prikken over i'et. Det har været et fedt år. At vi kan stå her begge med en medalje er kæmpestort, siger Lasse Norman Hansen.

Efter PostNord Danmark Rundt fortsætter landevejssæsonen for dem begge langt ind i efteråret, men det magter hverken Julie Leth eller Lasse Norman Hansen at skænke en tanke lige nu.

- Alt hvad der sker herfra er bare en bonus, siger Lasse Norman Hansen.