Karatekarrierens eneste OL-chance: 'Det giver ekstra tænding'

Karate får kun lov at være en del af det olympiske program i år. Derfor har Katrine Pedersen kun én OL-chance i hele karrieren.

Katrine Pedersen har ét spark i bøssen til at kvalificere sig til det eneste OL, hvor karate er på programmet. (Foto: Jacob Ehrbahn)

Da karate kom på det olympiske program i Tokyo, gav det nye atleter drømmen om OL.

Men det bliver kun ved den ene gang, og derfor har Katrine Pedersen kun et stævne til at få drømmen til at blive til virkelighed. Det kræver en plads på podiet til kvalifikationsstævnet i juni i Paris.

Men hun kender vejen derop efter EM, der sluttede i går. Der stod hun nemlig deroppe med en bronzemedalje om halsen.

- Medaljen i sig selv kan jeg ikke umiddelbart bruge til noget. Men præstationen og kampene gav selvtillid til, at jeg forhåbentlig kan lave et godt resultat til den olympiske kvalifikation, siger hun til DR Sporten.

- Det giver lidt ekstra tænding frem mod kvalifikationen, at det måske kun er den her ene gang – og at det så samtidig er i Japan, når det er en japansk kampsport, er bare ekstra fedt.

Og som om det ikke er svært nok at komme til tops til EM, så bliver konkurrencen skærpet endnu mere for at komme igennem nåleøjet til Tokyo.

For alle forskellige karateklasser kan ikke stille op. Så de fem klasser bliver slået sammen til tre. Det betyder, at Katrine Pedersen skal møde nogle større kvinder i kampen om den OL-billetten.

Til EM kæmpede hun i '-68'-klassen, der til kvalifikationen bliver slået sammen med '+68'-klassen. Inddelingen i karate sker på baggrund af atleternes vægt.

Det var en glad Katrine Pedersen, der kunne vise bronzemedaljen frem efter EM i Kroatien. (© Dansk Karateforbund)

- Jeg er selv en af de høje kvinder i min klasse, og derfor tror jeg ikke, det kommer til at være en fysisk udfordring, at vi bliver slået sammen, siger Katrine Pedersen.

- Tværtimod håber jeg at kunne være lidt hurtigere end dem fra den anden klasse. Men det bliver selvfølgelig svært, fordi det er alle de bedste i verden, der er med.

Selvom det bliver en enestående oplevelse at være karatekæmper til OL om to måneder, så har det alligevel haft stor betydning for sporten at være inde i den olympiske ilds varme.

- Det er virkelig stort at karate er kommet med på det olympiske program. Det har virkelig betydet, at karate er kommet mere med i forhold til eksponering, fortæller hun.

- Det er blevet mere respekteret, og vi har fået nogle bedre vilkår. Men derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at det ser ud til, kun at være den her ene gang.

Derfor kan Katrine Pedersen kun krydse fingre for, at karate er lige så hurtig til at vende tilbage til OL-programmet, som det var til at ryge ud. Men derfor giver det måske også lidt ekstra nerver og motivation de næste uger i kvalifikationsstævnet, der starter 11. juni.

Det er vigtigt ikke at tænke for meget ovre det snævre succeskriterie, siger Katrine Pedersen.

- Det bliver virkelig vigtigt at være mentalt stærk, så jeg kan lukke presset ude og ikke tænke på, at det er altafgørende at præstere til denne ene turnering.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk