Kun tre uger i samme båd: Nu er de klar til OL

Både de kvindelige og mandlige roere i toer uden styrmand har sikret sig billet til OL efter andenpladser i schweiziske Luzern.

Lærke Berg Rasmussen og Fie Udby Erichsen i aktion ved lørdagens indledende heat. (Foto: Arnd Wiegmann © Scanpix)

Der var styr på det i de danske både, da toerne uden styrmand i dag roede sig direkte til OL.

For der har ikke været mange skud i den olympiske bøsse. Det var herrenes tredje konkurrence sammen, mens kvinderne blev sat i samme båd for første gang for tre uger siden.

Og det var glade og lettede roere, der hev sig gennem vandet som nummer to i begge deres finaleheat.

- Det er en super vild følelse, at det hele går op i en højere enhed, siger Joachim Sutton, der ror sammen med Frederic Vystavel.

Selvom den kvindelige båd med Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen var ovenpå, da de krydsede målstregen efter 2000 meter på vandet, lignede de et par, der godt kunne have brugt en styrmand på de første 500 meter, fortæller Lærke Berg Rasmussen.

- Fordi vi ikke har haft særligt mange dage sammen, har vores forkus været på en høj banefart. Måske var det derfor, vi kom så dårligt fra start, hvor vi næsten roede ud i bøjerne.

- Vi havde dog forberedt os på det, så vi hentede lige så langsomt de andre. Og til sidst var det heldigvis ikke nødvendigt med en dødsspurt, for det har vi heller ikke øvet os på, siger Lærke Berg Rasmussen.

Fie Udby Erichsen og Lærke Berg Rasmussen blev for mindre end tre uger siden sat sammen i en ny satsning i en toer uden styrmand. (Foto: Dorthe Jensen © Dorthe Jensen 2020)

Stadig hårdt arbejde

Der er ikke tid til at dvæle ved præstationen i dag, for der under tre måneder til at det går løs i de olympiske vande ved Tokyo.

Herrerne tager sig dog en velfortjent friaften inden turen går til Danmark i morgen.

- Vi glæder os til at komme hjem og trække vejret lidt. Vi har ikke været meget hjemme i foråret og tager til Japan i slutningen af juni for at afklimatisere til OL, fortæller Joachim Sutton.

- Og så bliver det dejligt at kunne sidde og nyde resultatet i aften med en enkelt øl.

Kvinderne har derimod sat kursen mod Danmark. For med få uger sammen, er der lidt mere at træne i forhold til de mandlige kollegaer.

- Alt skal forbedres. Vi mangler stadig en hel del, men det var fedt, at vi klarede det, fortæller Lærke Berg Rasmussen.

Derfor er der også allerede et nyt løb i programplanen til World Cup om tre uger.

- Det er mere hektisk til konkurrence end til træning. Så det er rart at vide, hvordan vi reagerer i forskellige situationer. Det er en vigtigt forberedelse frem mod OL.

Det er dog masser af individuel rutine. For Fie Udby Erichsen har siden 2010 siddet i singlesculleren og har blandt andet vundet OL-sølv og VM-bronze i disciplinen, men er ikke kvalificeret til sommerens OL i den disciplin.

Joachim Sutton og Frederic Vystavel har været i samme båd lidt længere tid. De har roet sammen i halvandet år, men skal også hjem og træne mod Tokyo.

- Vi skal arbejde på at hæve vores bundniveau. Det kræver endnu mere tid sammen i båden, så vi rammer så tæt på vores topniveau, som vi kan, når vi kommer til OL.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk