Medalje-helt udråber Anne-Marie Rindom som stærkeste bud på dansk guld: ’Hun er en bulldozer’

Anne-Marie Rindom er guldfavorit inden OL i sejlads. Atleten selv husker farens råd om at nyde det, så nervøsiteten ikke tager over.

Resultaterne taler for sig selv. Anne-Marie Rindom, der i går fik sin OL-premiere i bådklassen Laser Radial, er to gange verdensmester, EM-sølv- og OL-bronzevinder.

Bronzemedaljen fra sidste OL vil dog med stor sandsynlig blive skiftet ud ved finalerne i slutningen af ugen, hvis man spørger DR’s ekspert i sejlads, Jonas Høgh-Christensen, som selv har vundet sølv ved OL i 2012.

- Anne-Marie er udråbt som den største favorit til at tage guldet. Hun har ikke placeret sig dårligere end nummer fire de seneste to år og har vundet de sidste to World Cup-stævner op til OL. Hun er det stærkeste bud på en dansk guldmedalje, siger han.

Hun har to hårde konkurrenter i belgiske Emma Plasschaert og især hollandske Marit Bouwmeester, der er forsvarende olympisk mester. Så det bliver formentligt mellem de to, at slaget skal stå.

Men det burde ikke blive en for stor udfordring for den 30-årige sejler fra Horsens, der mestrer alle vejrforhold, besidder en stærk mentalitet og kan præstere, når det gælder.

- Hun har været i OL-situationen før og har en fantastisk arbejdsmoral og vindermentalitet, så hun kommer til at gå ind i det her med et positivt sind og vil knokle for at gøre det godt, siger Jonas Høgh-Christensen.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, der er taget med guld-håbet til Tokyo, er enig.

- Det ville være fjollet at tale det ned. Men hun skal have et godt stævne med en god start, hvor tingene lykkes for hende, siger Thomas Jacobsen.

Han har talt med Anne-Marie Rindom om, hvad der skal til for at ramme topniveauet. Her handler det om at have styr på teknikken, så hun sejler hurtigt uden at køre sig selv for hårdt og sørge for at kigge ud ad båden, så hun kan holde øje med banen.

- Hvis det tekniske lykkes, vil hun sejle fremragende, siger han.

Et vigtigt budskab fra far

Dagen inden første sejlads tog Anne-Marie Rindoms far, Ole, og storebroren, Christian, familiens båd til Thunø på ferie. Her stod de op sammen kl. 05.00 i går morges for at sidde klistret til skærmen, mens datter og søster Anne-Marie sejlede mod verdenstoppen.

- Dette OL betyder enormt meget for hende. Hun fik en bronze sidste gang, og det vil hun jo gerne have ændret til noget bedre - hun sigter efter guldet, siger Ole Rindom.

Anne-Marie Rindom har ventet de seneste fem år på at komme til sit andet OL, og tiden er brugt på hård træning uden meget tid til andet. Hele sejlerens liv har drejet sig om denne dag, og Anne-Marie Rundoms far kunne ikke være mere stolt af sin datter.

Men det vigtigste for ham er ikke jagten på medaljer. Lige siden verdensmesteren sad i optimistjollen som barn, har far og datter talt meget om dét, der ifølge Ole Rindom stadig driver datteren i dag – glæden ved at sejle.

Hvis hun så får nogle gode resultater, er det bare en bonus.

- Det kan jo ske, at man ikke når endemålet, og derfor er det enormt vigtigt, at man har levet undervejs og har nydt at være i processen. Men selvfølgelig tror jeg på, at hun kan vinde guld, siger han.

Anne-Marie Rindom på vej ind efter at have vundet VM-bronze i Laser Radial fredag den 10. august 2018. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Bulldozer

Verdensmesteren selv er også stolt over at kunne gå ind til et OL og have muligheden for at blande sig i toppen.

Netop den nuværende position som guldfavorit har alligevel sat gang i nervøsiteten, men da DR Sporten interviewer hende, dagen inden det hele starter, er det tydeligt, at farens mangeårige budskab ligger på rygraden af Anne-Marie Rindom.

- Jeg vil prøve at nyde det og ikke at være alt for nervøs, for det er det her, jeg har arbejdet på de sidste 12 år - så jeg glæder mig til at vise, hvad jeg kan, siger hun.

Sejleren er blevet langt mere erfaren siden bronzemedaljen ved sidste OL. Hun er bedre til at kende mønstrene i vinden og føler, hun står endnu stærkere nu – også i forhold til sidste år, hvor OL egentlig skulle være afholdt.

Anne-Marie Rindom kom på en sjette og femte plads i gårdagens to sejladser, hvor hun i det sidste lavede et comeback fra en 17. plads. Her i aktion i går ved OL i Tokyo. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)

Jonas Høgh-Christensen er heller ikke i tvivl om, at Anne-Marie Rindom nok skal få styr på nervøsiteten trods det mulige pres, der ligger i at være guldfavorit. For den danske sejlers vilje til at vinde er altoverskyggende.

- Anne-Marie bliver kaldt bulldozeren, fordi hun er meget svær at stoppe. Hun tromler igennem alt og alle, så jeg er sikker på, hun også kan stå imod de nerver, der vil være. Jeg har på fornemmelsen, at hun går ud og kører på alle cylindrene fra dag et og går forrest hele vejen til guldet.

Anne-Marie Rindom gennemførte i går de første to ud af i alt otte sejladser, hvor hun kom ind på en sjette og femte plads. Det giver hende en samlet andenplads inden dagens sejlads.

- Jeg er super glad, det var en solid dag. Selvfølgelig kunne det være bedre, da jeg tabte nogle både hist og pist i første sejlads, men i det andet lavede jeg et sindssygt comeback (fra en 17. til en 5. plads, red). Jeg mega stolt over, jeg kunne bevare roen og kæmpe til det allersidste, siger hun.

FacebookTwitter