Nord- og Sydkorea vil stille fælles hold ved OL i Tokyo

Ligesom ved vinter-OL i 2018 vil Korea-naboerne stille fælles hold og gå ind sammen ved OL i Tokyo.

Den sydkoreanske sportsminister Do Jong-hwan, præsidenten for den internationale olympiske komité Thomas Bach og den nordkoreanske præsident for den olympiske komité samt fysisk kultur og sportsminister Kim Il Guk står efter deres møde om, at Korea vil holde et samlet OL i 2032. (Foto: pool © Scanpix)

Nord- og Sydkorea slog pjalterne sammen ved vinter-OL i Pyeongchang sidste år. Det kan også blive tilfældet ved OL i Tokyo i 2020.

Ifølge Thomas Bach, præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), vil Korea-naboerne gå sammen ind og stille fælles hold.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Efter møderne i går (torsdag, red.) har vi noteret os, at begge er meget interesserede i en fælles indmarch og forenede hold i forskellige sportsgrene ved OL i Tokyo i 2020, siger Thomas Bach ifølge Reuters.

Ved vinterlegene i Pyeongchang stillede Nord- og Sydkorea op under et fælles flag, og nationerne stillede med et fælles hold i ishockey på kvindesiden.

Ifølge nyhedsbureauet AP udtrykte landene "interesse og vilje" til at afholde OL i 2032 ved fredagens møde.

Forleden fortalte sydkoreanske embedsfolk til nyhedsbureauet AFP, at Nord- og Sydkorea vil gå sammen om et bud på værtskabet for OL i 2032.

DR's korrespondent i Asien, Philip Khokhar, forklarede dog for nogle dage siden,at det ikke er et realistisk scenarie endnu. Ikke så længe de stadig har deres politiske gnidninger.

Sydkorea skulle i den forbindelse pege på hovedstaden Seoul som den ene af to værtsbyer.

/ritzau/

Facebook
Twitter