OL-chef sår tvivl: Ingen garanti for afvikling af OL i 2021

Administrerende direktør for OL i Tokyo Toshiro Muto kan ikke love, at OL bliver afholdt næste år.

Det er ikke sikkert, at Pernille Blume og resten af de danske atleter kan komme til OL i 2021, da arrangørerne bag ikke kan sikre en garanti for afholdelse. (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)

De japanske OL-arrangører er ikke længere sikre på, at der kan afvikles OL i Tokyo næste år, som der ellers blev besluttet tilbage i marts.

Årsagen til, at verdens nok mest prestigefyldte sportsbegivenhed er blevet udskudt, er udbruddet af coronavirus.

Godt tre uger efter meldingen om, at OL er udskudt til 2021, bliver der nu sået tvivl om garantien for, at OL kan blive afviklet næste år. Sådan lød det fra administrerende direktør for OL i Tokyo Toshiro Muto fredag på et pressemøde.

- Jeg tror ikke, at nogen er i stand til at sige, om det vil være muligt at få virusset under kontrol inden juli næste år.

- Lige nu er vi i hvert fald ikke i en position til at give et klart svar, sagde Toshiro Muto.

Fortsætter arbejdet frem mod 2021

De Olympiske Lege, der altså allerede er blevet udskudt en gang, står til at blive afviklet fra 23. juli til 8. august 2021, og før andet bliver meldt på banen, fortsætter arbejdet med den store sportsbegivenhed frem mod næste år.

- Alt, vi kan gøre, er at arbejde hårdt for at forberede os til legene. Vi håber inderligt, at menneskeheden vil overvinde coronakrisen, siger Toshiro Muto.

  • Administrerende direktør for OL i Tokyo Toshiro Muto kan ikke give et klart svar på, om OL kan blive afviklet næste år som planlagt. (Foto: BEHROUZ MEHRI © Scanpix)
  • Den olympiske ild skulle efter planen have indledt sin rejse på japansk jord i Fukushima tilbage i slutningen i marts, men efter udsættelsen af OL er det nu udskudt til 2021. (Foto: Issei kato © Scanpix)
1 / 2

Til fredagens pressemøde, der blev afviklet på behørig afstand, blev Toshiro Muto spurgt ind til, om de japanske arrangører tænker i alternativer til afviklingen næste år, og har var svaret klart.

- I stedet for at tænke i alternative planer bør vi lægge vores indsats i at bekæmpe virusset. Hele menneskeheden skal arbejde hårdt og samle al sin teknologi og klogskab, så vi kan udvikle behandlinger, medicin og vacciner mod corona, sagde han.

En opgørelse fra Johns Hopkins University, der hele tiden opdaterer antallet af smittede og døde af coronavirus, viser fredag, at der er registreret 5.530 smittetilfælde i Japan. 99 af de smittede i landet er døde, mens 685 personer er erklæret virusfri efter at have været smittet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter