OL-debutant får hjælp af dansk guldhelt: ’Det er rigtig rart at have nogen, der har prøvet det før’

Den danske svømmer Emilie Beckmann søger hjælp hos den danske guldhelt Pernille Blume for at få styr på OL-nerverne.

Pernille Blume (tv) vandt OL-guld i 2016. En erfaring, som lige nu er en stor hjælp for OL-debutanten Emilie Beckmann (th). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Ved OL i Rio i 2016 strøg Pernille Blume gennem vandet og helt til tops. Hun vandt den første danske OL-guldmedalje i svømning i 68 år.

Ud over guldmedaljen i disciplinen 50 meter fri vandt Blume også bronze i 4x100 meter medley. En ny dansk sportsstjerne var født.

Hendes dobbelte medaljehøst var uventet ved OL i Rio. En succes, som gør, at forventningspresset nu er skruet anderledes i vejret til OL i Tokyo.

- Ved OL i Rio vidste jeg ikke, at jeg kunne kæmpe med om medaljerne. Det er selvfølgelig en anden oplevelse nu, hvor jeg ved, at jeg har niveauet til at gøre det, siger Pernille Blume til DR Sporten.

Det øgede forventningspres er dog ikke noget, som tynger Pernille Blume, siger hun. Tværtimod kan hendes tidligere succes være med til at fjerne presset fra hendes skuldre.

- Jeg føler mig meget rolig omkring forventningerne til mig. Jeg synes, jeg står godt. Jeg føler, jeg kan nyde det mere. Jeg har haft den store oplevelse, og jeg håber, jeg kan få den igen.

- Men omvendt gør det, at jeg tidligere har vundet det, jeg gerne ville, at jeg denne gang kan slappe lidt mere af. Det vil være fedt med endnu en medalje, men jeg ved også godt, at mine løb bliver afgjort af hundrededele.

Her kan du høre Pernille Blume sætte ord på sine OL-forventninger:

Erfaringen giver Pernille Blume ro på nerverne. Anderledes nyt og nervøst er det for Emilie Beckmann, som er OL-debutant.

Hun er ivrig efter at levere en god debut i OL-bassinet. Men selvom Emilie Beckmann både har vundet EM- og VM-medaljer, er det ikke uden bæven, at hun nu træder ind på den olympiske scene.

Derfor har hun søgt råd og vejledning hos Pernille Blume, som er en af OL-veteranerne i den danske lejr.

- Det er megavildt. Jeg har i mange år hørt historier om, hvor vildt OL er. Jeg får gåsehud, når jeg går rundt i OL Byen. Det er bare meget større, end alt andet jeg har været med til, siger Emilie Beckmann.

- Jeg vil det så gerne, jeg har drømt om det så længe. Derfor trækker jeg rigtig meget på de erfaringer Pernille har gjort sig gennem tiden. Hun har et supergodt blik for, hvad der er vigtigt for, at vi kan præstere i det lille øjeblik, hvor det gælder. Og det har Pernille vist, at hun i hvert fald mestrer. Det er rigtig rart at have nogen, der har prøvet det før og ved, hvad det her går ud på.

Her kan du høre Emilie Beckmann fortælle, hvordan hun bruger Pernille Blume som en støtte under OL:

Som OL-debutant er Emilie Beckmanns primære fokus faktisk ikke, hvordan hun præsterer i bassinet, siger hun.

At nyde oplevelsen er hendes vigtigste succeskriterie. For kun hvis hun formår at nyde OL, kan hun også formå at præstere sportsligt, vurderer Emilie Beckmann.

- Nøglen for mig bliver at finde en ro og evne til at nyde og bearbejde alle de her indtryk. Sådan så jeg føler mig klar, når jeg står på startskamlen. Det er creme de la creme af svømningen, som er til OL. Så må jeg se, hvor jeg er henne i feltet. Og så er der heldigvis kun tre år til det næste OL.

- Jeg har talt med min sportspsykolog om det her. Jeg rejser glad hjem fra Tokyo, hvis jeg har kunnet nyde at være til OL. Hvis jeg ikke er blevet for overvældet. Jeg er her vitterligt for at lære. Selvfølgelig er jeg her også for at svømme hurtigt. Det er der ingen tvivl om. Men det grundlæggende er, at jeg nyder, det jeg gør. Og kan jeg nyde det, så skal jeg nok også præstere.

Facebook
Twitter