OL-holdet i badminton er så godt som på plads: 'Det vil være en kovending af de større'

Aflysning af Singapore Open betyder, at det danske badminton-hold til OL er på plads.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje nyder godt af, at Singapore Open blev aflyst. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Tidligere på ugen blev badminton-turneringen Singapore Open aflyst, da corona-situationen i landet er i forværring.

Singapore Open var den sidste turnering, hvor spillerne havde mulighed for at samle point til OL-kvalifikationen, og det betyder, at det danske hold nu er på plads, medmindre det internationale badmintonforbund (BWF) ender ud i en kovending af de større.

- Vi ser det som en done deal, for vi har ikke hørt andet. Men vi har ikke været ude og offentliggøre det, fordi vi gerne vil have det endeligt bekræftet af BWF, siger sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom.

Da BWF annoncerede aflysningen af Singapore Open, sluttede forbundet af med at skrive, at man ville sende en meddelelse ud om besked til forbundene stod der, at man ville sende en meddelelse ud vedørerende OL-kvalikationen på et senere tidspunkt, og det er derfor, man i Badminton Danmark ikke har været ude og melde noget ud.

- Vi er lidt defensive omkring det, fordi der kan komme noget nyt, som vi ikke har været opmærksomme på, men det ville undre mig meget, hvis det ikke er det her hold, der skal afsted. Det vil være en kovending af de større fra BWF, hvis det ikke ender sådan her, men vi afventer den endelige bekræftelse.

Held i uheld

Selvom aflysningen selvfølgelig er ærgerlig, så er der et dansk par, der kan glæde sig over situationen.

Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje lå lige på vippen til at komme med til legene i Tokyo, men aflysningen betyder, at de nupper den 16. og sidste plads.

Og det er faktisk dobbelt op på "held", for hvis OL ikke var blevet udsat sidste år, så ville Danmark slet ikke have været repræsenteret i mixeddoublen.

- Det er virkelig godt for os. Man kan sige, vi har været heldige, selvom det selvfølgelig har været på en ærgerlig baggrund. Men nu er vi repræsenteret i alle fem kategorier, og det betyder meget for os.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen er Danmarks bedste bud på en OL-medalje. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Også for Viktor Axelsen har udsættelsen af OL været god.

- Viktors rangering havde været dårligere, og nu slipper vi for at møde Momota (verdensranglistens nummer ét) før tidligst i semifinalen. Det giver sig selv, at det øger vores chancer for medaljer, og herresinglen er i forvejen nok vores bedste mulighed.

Meibom tror dog stadig på, at det danske hold kan gøre sig bemærket i alle kategorier.

- Det er jo sådan ved OL, at man ikke skal vinde specielt mange kampe, før det bliver rigtig sjovt. Så måske kan vi overraske i nogle af de andre kategorier, slutter han.

OL løber af stablen fra den 23. juli til den 8. august.

FacebookTwitter