OL-udsættelse er en kæmpestor økonomisk mavepuster for dansk idræt

Udsættelsen af OL den rigtige beslutning, men det kommer til at koste DIF dyrt, siger Morten Mølholm, direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Morten Mølholm, direktør i Danmarks Idrætsforbund, forudser, at OL-udsættelsen vil ramme dansk idræt hårdt økonomisk. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det uundgåelige valg er truffet - og et klogt et af slagsen.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC, red.) og de japanske arrangørers beslutning om at udsætte årets OL i Tokyo til 2021, er den helt rigtige, mener direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm.

- Det er en klog beslutning, men vi modtager den selvfølgelig med blandede følelser, fordi vi synes, at det er synd for vores atleter. De har kæmpet i fire år for at komme til OL, siger DIF-direktøren til DR Sporten.

Det havde været både 'urealistisk og uforsvarligt' at afvikle så stor en begivenhed med en verserende coronaepidemi, mener Morten Mølholm.

At lave kalendergymnastik med et OL er ikke som at trække et plaster af - hurtigt riv, kort smerte, videre. Med IOC's beslutning følger et kæmpemæssigt genopretningsarbejde, siger Morten Mølholm.

- Det her vil give os uanede mængder af udfordringer i den kommende tid, men det må vi håndtere, siger han.

Udsættelsen af sommerens OL til 2021 møder stor opbakning fra Danmarks Idrætsforbund. (Foto: Issei kato © Scanpix)

Der mangler fortsat de endelige OL-datoer, og så skal der findes en løsning på atleternes kvalifikation, der lige nu ligger i ruiner.

- Skal hele kvalifikationen gå om? Der er mange ubekendte endnu, og så vil der være det økonomiske spørgsmål, både internationalt, men også i Danmark, siger Mølholm.

Direktøren i Danmarks Idrætsforbund stirrer ind i år, hvor han kommer til at kæmpe ekstra hårdt for at finde midler til at understøtte de danske atleters OL-drømme. Og det kommer uden tvivl til at ramme DIF hårdt på pengepungen, erkender han.

- Det er som udgangspunkt en kæmpestor økonomisk mavepuster til DIF. Vi har allerede afholdt en række udgifter, som er spildt, fordi der nu går et år mere. Så vi skal finde penge til det nye års satsninger, og det har vi af gode grunde ikke kalkuleret med, siger Morten Mølholm.