Frida faldt ned fra gelænder - i dag dyster hun ved PL

Frida Jersø, der i dag stiller op i kvindernes diskos, har brugt idrætten til at få livskvalitet.

Tilbage i 2012 blev den dengang 14-årige Frida Jersø lam i benene efter en ulykke ved Dronning Louises Bro i København. Hun faldt ned fra et gelænder, da det knækkede, og landede så uheldigt, at hun brækkede ryggen.

Otte måneder efter startede hun til handicapidræt og i dag debuterer hun ved PL. Selv forklarer den tidligere U18-verdensmester, at idrætten har været et vigtigt element for at give hende selv et godt liv.

- Jeg følte, at hvis jeg skulle have et godt liv i kørestol, så skulle jeg dyrke sport. Det har jeg altid gjort, men jeg skulle finde en ny måde at gøre det på.

Nedjusteret sine forventninger

I dag går det løs, når den 19-årige Frida Jersø stiller op i disciplinen diskoskast ved PL. Men selv om PL er den helt store drøm, og der er mulighed for at vise sig frem på den helt store scene og sikre Danmark en PL-medalje, har den unge atlet nedjusteret sine egne forventninger.

Frida Jersø er først og fremmest med i Rio for at lære. Hun håber at kunne toppe om fire år i Tokyo. (Foto: Dr Sporten © dr)

For Frida Jersø er det nemlig oplevelsen og muligheden for at suge erfaring til sig, der er førsteprioritet.

- For mig handler det bare om, at jeg skal have så meget ud af det som muligt, så jeg kan lære af det og få noget ud af det på længere sigt, fortæller Frida Jersø, der udover at dyrke diskoskast også er tidligere U18-verdensmester i kuglestød.

Vil inspirere andre

Samtidig er PL-deltagelsen en ny begyndelse for Frida Jersø, der håber, at hendes historie kan inspirere andre handicappede til at forfølge deres drømme.

- Jeg håber, at børn og unge finder ud af, at bare fordi man har et handicap, så er man ikke speciel og skal ikke behandles anderledes. Selv med et handicap kan man gøre, hvad man vil.

Stor tiltro fra handicap-forbundet

Selv om hovedpersonen selv har fokus på oplevelserne, så håber Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef hos Dansk Handicap Idræts-forbund, at Frida Jersø vil diske op med en solid præstation og komme langt til legene. Dog understreger han, at det også er vigtigt at suge erfaring til sig.

- Jeg håber, hun vil lade sig inspirere af den mulighed af at være derovre, men også få noget erfaring, og jeg har også en forventning om, at hun kan komme pænt langt, siger han.

Facebook
Twitter