OL-SKANDALER: Løgn, doping og billetfusk

OL er snart slut. Vi kigger tilbage på nogle af de mindre positive historier fra legene i Rio.

  • Den franske højdespringer Renaud Lavillenie var udsat for kraftig modstand fra de brasilianske fans. Både i semifinalen og finalen blev han buhet ud af det brasilianske publikum, da han var største konkurrent til den brasilianske hjemmebanefavorit, Thiago Braz Da Silva. Renaud Lavillenie endte med sølv, mens Thiago Braz Da Silva løb med guldet. Da atleterne stod på podiet for at få overrakt medaljer, blev han buhet ud igen. Den franske højdespringer græd under medaljeoverrækkelsen. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)
  • Forholdene i den såkaldte "OL-by" hvor atleterne har befundet sig under legene, er blevet udsat for enorm kritik. Flere bygninger har manglet sikkerhedsgodkendelser. Udover det har der også været problemer som manglende rengøring, oversvømmelser, stillestående elevatorer og huller i loftet. (Foto: JEREMY LEE © Scanpix)
  • Ryan Lochte og tre andre amerikanske svømmere løj overfor de brasilianske myndigheder. De påstod at være blevet udsat for væbnet røveri af personer klædt ud som brasiliansk politi. Det var dog en stor løgn. De fire svømmere prøvede med løgnen at dække over hærværk, som de havde lavet på en tankstation i en brandert. Løgnen blev dog afsløret og de har alle efterfølgende erkendt deres fejl. (Foto: MICHAEL DALDER © Scanpix)
  • Yulia Efimova er to gange blevet udelukket for doping. Første gang kort efter VM i 2013. Her havde hun karantæne indtil februar 2015, efter russeren var blevet testet positiv for et anabolsk steroid. I år blev hun kortvarigt suspenderet efter at have benyttet medikamentet meldonium, som også flere andre russiske atleter har benyttet. Hun var i første omgang udelukket fra OL, og først få dage før hun hoppede i bassinet i Rio, fik hun grønt lys til at stille op. (Foto: Lukas Coch © Scanpix)
  • Der var stor forvirring på vandsports-stadionet i Rio inden mændenes 3 meters udsprings-finale. I løbet af natten havde det klare og azurblå vand i bassinet ændret farve. Pludselig så vandet knap så lækkert ud. Det var blevet helt grønt og uklart. Efter en del forvirring kom arrangørerne frem til at det skyldtes alger. (Foto: Larry W Smith © Scanpix)
  • Fjervægtsbokseren Michael Conlan tabte til russiske Vladimir Nikitin i kvartfinalen. Efter nederlaget beskyldte han dommerne for at snyde på det groveste. Michael Conlan var så rasende efter kampen, at han bandede og svovlede over dommernes beslutning og mente klart, at han var blev frarøvet drømmen om OL-guld. Michael Conlan sluttede yderligere med, at han ikke vil deltage i OL igen. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)
  • Den 7. september starter de Paralympiske Lege. Der er dog et væsentligt mindre budget til rådighed end forventet. Grundet underskud til de Olympiske Lege har arrangørerne valgt at fratrække en stor andel af budgettet, der skulle være gået til de Paralympiske Lege. Det vil gå ud over faciliteter, medarbejdere og transport til stor frustration for para-atleter verden over. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)
  • Caster Semenya vandt OL-guld i kvindernes 800 meter. Grundet hendes maskuline udseende og overlegenhed på løbebanen bliver der sået tvivl om hendes køn. Caster Semenya er en af flere kvindelige atletikudøvere, der producerer mere testosteron end gennemsnittet, og derfor mener nogle, at der er tale om en unfair konkurrencefordel. (Foto: ALESSANDRO BIANCHI © Scanpix)
  • Det irske medlem af Den Internationale Olympiske Komité, Patrick Hickey, ankommer til politistationen, efter han blev anholdt, mistænkt for at være del af et netværk, der solgte billetter på det sorte marked. Det 72-årige IOC-medlem har efterfølgende nægtet sig skyldig. (Foto: TASSO MARCELO © Scanpix)
1 / 9

OL har budt på masser af smukke øjeblikke, som kommer til at stå klart i erindringen.

En række episoder har dog også sat sine spor, men ikke for det gode. Legene i Rio har nemlig også budt på en stribe uheldige historier, som har trukket store overskrifter verden over.

Læs mere om de mindre heldige OL-øjeblikke i billedserien foroven.

FacebookTwitter