Team Danmark gør status: Et flot dansk PL

Målsætningen for Danmark blev så rigeligt indfriet ved de paralympiske lege, og arbejdet frem mod 2020 er allerede i gang.

Team Danmark-direktør Lone Hansen kalder det samlede danske resultat ved PL i Rio de Janeiro for flot. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Med syv danske medaljer ved de netop overståede paralympiske lege, OL for handicappede atleter, i Rio, overgik de danske atleter Team Danmarks målsætning om fem medaljer ved legene.

- Det har været en fornøjelse at følge de danske para-atleter fra nærmeste hold, lyder det fra Team Danmark-direktør Lone Hansen i en pressemeddelelse.

- Team Danmark har et godt samarbejde med para-atleterne og Parasport Danmark, og jeg er glad for at se, at deres hårde arbejde belønnes med så flot et resultat.

Langt, sejt træk

Succesen betyder dog ikke, at man vil hvile på laurbærrene. Hos Team Danmark er man allerede i gang med at kigge frem mod både OL og de paralympiske lege i Tokyo i 2020.

- I Team Danmark er vi allerede i arbejdstøjet i forhold til at fokusere og investere i de områder, hvor vi kan se, at vi kan udvikle potentialerne i dansk eliteidræt, siger Lone Hansen.

- Det er et langt, sejt træk. Det kræver opbakning - også økonomisk og politisk. Vi har alle muligheder for at fastholde succesen, så vi også efter para-OL og OL om fire år kan samles om at juble sammen med de danske atleter.

Ved august måneds OL i Rio hentede Danmark 15 medaljer, hvilket var langt over målsætningen på ti medaljer.

/ritzau/

Facebook
Twitter