Unge para-talenter efter PL-guld til Rosenmeier: Det er vildt motiverende

Camilla Aagaard og Laura Christensen satser på at deltage i de paralympiske lege i Tokyo i 2020.

Laura Christensen (tv) mangler et stykke af den ene arm, mens Camilla Aagaard (th) er synshandicappet. (Foto: Christine Nørgaard DR Nordjylland)

Da bordtennisspiller Peter Rosenmeier i nat sikrede Danmark den første guldmedalje ved de paralympiske lege i Rio, var det en sejr for hele handicapidrætten.

Sådan lyder det fra Camilla Aagaard og Laura Christensen, der begge kæmper for at komme med til PL i svømning i Tokyo i år 2020.

- Peter har været stort forbillede, fordi han bare bliver ved med at kæmpe, og så har han et fantastisk humør, siger Laura Christensen.

- Det er vildt motiverende. Man skal bare have det billede i hovedet, når man ligger i vandet, at man kan komme til at stå med den guldmedalje, supplerer Camilla Aagaard.

De to unge atleter går begge på Aalborghus Gymnasium og er ligesom Peter Rosenmeier medlemmer af Danmarks største idrætsforening for handicappede, IH Aalborg.

De tror på, at et godt PL for de danske udøvere vil betyde noget for handicapidrætten og den måde, de handicappede ser på sig selv.

- En guldmedalje giver rigtig meget omtale, og så er der flere, der får øjnene op for handicapidrætten. Måske vil flere unge komme ud og prøve noget, selvom de er udfordrede, siger Camilla Aagaard og fortsætter:

- Jeg tror, at rigtig mange handicappede har det sådan, at folk pusler alt for meget om dem. Vi vil helst ikke pakkes ind i vat. Vi vil også gerne udfordres, ellers får vi aldrig afprøvet, hvad vi kan.

Både Laura Christensen og Camilla Aagaard var med i bruttotruppen til de paralympiske lege i Rio.

Facebook
Twitter