VIDEO Se de bedste danske PL-øjeblikke

Fem danske atleter sikrede syv medaljer ved de paralympiske lege 2016.

Med syv medaljer ved PL i Rio overgik de danske atleter den officielle målsætning - akkurat ligesom OL-atleterne gjorde i august måned.

I alt fem forskellige atleter sikret de syv medaljer. Både Daniel Wagner og Stinna Tange vandt to medaljer, mens Peter Rosenmeier blev det eneste guldvinder.

I videoen herover får du et langt og dejligt sammendrag af de danske medaljepræstationer ved PL 2016.

Guld

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier blev Danmark eneste guldvinder i Rio, da han sikrede sin fjerde PL-medalje i karrieren.

Sølv

Det er et sjældent syn, at danske atleter henter medaljer på sprintdistancerne i atletik. Men det er ikke desto mindre, hvad Daniel Wagner præsterede i Rio. Han fik en delt sølvmedalje på den legendariske 100 m.

Susanne Sunesen vandt også en sølvmedalje i det individuelle dressurprogram.

Bronze

De danske dressurryttere havde i det hele taget stor succes. Stinna Tange Kaastrup rejser hjem fra Rio med to medaljer. Begge var af karaten bronze i det individuelle program samt i kür-finalen.

Som nævnt øverst i artiklen vandt Daniel Wagner også to medaljer. Den anden kom i længdespring, hvor han også vandt bronze ved PL for fire år siden.

Den sidste danske medaljetager er Jonas Larsen, der fik bronze i svømmedisciplinen 150 meter medley. Det er hans første PL-medalje i karrieren.

Med den samlede høst på syv medaljer nåede Danmark sin målsætning ved PL - og lidt til. Inden legene var det ambitionen at hente fem medaljer til Danmark.

De syv medaljer placerer Danmark som nummer 51 på medaljelisten.

Facebook
Twitter