Pletskud for Danmark: Se Jesper Hansen skyde skarpt og vinde OL-sølv her

Danskeren viste høj klasse i OL-finalen i skeetskydning.

Danmark har fået den første medalje ved OL i Tokyo.

Skeetskytten Jesper Hansen viste imponerende niveau i finalen i skeetskydning og fik derfor hængt en sølvmedalje om halsen mandag morgen.

- Det var en fantastisk finale. Jeg kom godt fra start, fik godt nok smidt en (misset skud, red.), men fik roen tilbage. Til sidst gik gassen lidt af ballonen, siger Jesper Hansen.

- Jeg har været rigtig godt skydende, så det har været to rigtig gode dage, siger den nykårede medaljevinder.

Jesper Hansen var til det sidste i spil til guldmedaljen, men den løb amerikanske Vincent Hancock med efter en suveræn afsluttende serie - han endte sågar med at sætte olympisk rekord. Kun ét ud af 60 skud missede han.

Bronzemedaljen gik til Kuwaits Abdullah Alrashidi.

Se Jesper Hansens finale-præstation her:

Sneg sig frem i finalen

Jesper Hansen missede samlet fem ud af 60 undervejs i finalen, og tre af dem kom i slutningen af konkurrencen. Men på det tidspunkt havde det ikke betydning for muligheden for at få sølvmedaljen.

Danskeren fik en glimrende start i finalen med fire træffere, men i anden serie missede han et enkelt skud og lå derefter et lille stykke efter de allerforreste.

Finlands Eetu Kallioinen ramte 10 af de første 10, det samme gjorde USA's Vincent Hancock og Kuwaits Abdullah Alrashidi. Dermed lå Jesper Hansen i fjerdeposition og blev ved med det i en længere periode.

  • Jesper Hansen var kølig under det meste af OL-finalen. (Foto: © Tauseef MUSTAFA, Ritzau Scanpix)
  • OL-guldvinderen Vincent Hancock fra USA var suvenræn i finalen. (Foto: © Mast irham, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Men så begyndte han stille og roligt at krabbe sig frem i feltet, da de andre begyndte at misse - og danskeren holdt sit stabile niveau til det sidste.

I den anden elimineringsrundt strøg Jesper Hansen for alvor fremad - og til sidst lå han på en delt førsteplads med 29 træffere. De to bedste fra kvalifikationen, Italiens Tommaro Cassandro, og franske Eric Delaunay, var pludselig helt ude af finalen.

Seks mand om tre finalepladser

Efter en dramatisk omskydning tidligere på dagen blev Jesper Hansen nummer seks i kvalifikationen, hvor kun de seks bedste går videre til finalen.

Den danske skytte var ellers i problemer i begyndelsen af kvalifikationen, men satte til sidst et par fejlfrie serier ind, og sneg sig altså med i finalen.

Det er det tredje OL i træk, Jesper Hansen deltager i. Ved legene i Rio de Janeiro i 2016 fik han en femteplads med hjem til Danmark.

Jesper Hansen blev verdensmester i 2013 og europamester 2018. Han ligger i øjeblikket nummer et på verdensranglisten.

Amerikaneren Vincent Hancock vandt også OL-guld, da Danmark senest fik sølv i skeetskydning i London i 2012 - ved Anders Golding.